11.03.2021.

12:54

Foto:

Vesti

ŠTA JE BILO? MACA POJELA JEZIK? Đilasovci naprasno zanemeli - NI REČ DA KAŽU O GAZDINIM RAČUNIMA NA MAURICIJUSU I U ŠVAJCARSKOJ!


Đilasova Marinika ima "proverene" informacije kako je afera prisluškivanje lažna, kako su službe nisu nelegalno prisluškivale Vučića i članove njegove porodice, već desničara Mišu Vacića, pa se u to "upecao" Vučić.

Za sveznalicom Marinikom ne zaostaju ni đilasovski mediji, koji "tačno znaju" zašto je bivši potpredsednik FK Partizan juče bio na saslušanju u SBPOK. Đilasovski "nezavisni" mediji imaju "neoborive dokaze" da Vuletić nema nikakve veze sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, već da Vučić pravi spin kako bi skrenuo priču sa veza države i kriminala.

Ipak ima nešto što ni Marinika Tepić ni đilasovski mediji ne znaju, a to je otkud njihovom gazdi bankovni računi u Švajcarskoj i na Mauricijusu.

Nakon što je predsednik Vučić sinoć tokom direktnog obraćanja iz Abu Dabija pomenuo Đilasove račune na Mauricijusu, Marinika i "nezavisni" mediji naprasno su izgubili i sliku i ton. Ni reč da kažu. Ni da potvrde, ni da demantuju.

Vučić: Zna li naš seljak gde je Mauricijus i odakle tamo milioni građana Srbije?

Aleksandar Vučić je povodom navoda potpredsednice SSP Marinke Tepić da je razgovarao sa Mišom Vacićem i tako upao u prisluškivanje, prokomentarisao da je reč o osobi koja, kako kaže, voli da menja političke stranke, koja je zaposlena u firmi Dragana Ðilasa, i zapitao što ne kaže gde on ima račune.

- Imate li račun na Mauricijusu ? Njen gazda ima račun i na Mauricijusu i u Švajcarskoj. Moje pitanje je imate li račune u Švajcarskoj i još zemalja sa parama koje se opljačkali od građana Srbije - rekao je on.

 

Informer

- Ja račune nemam ni na Mauricijusu, ni u Švajcarskoj, a ni u Maleziji. Zna li naš seljak gde su te zemlje, a kamoli kako su se tamo našli neki milioni. A to su milioni građana Srbije - dodao je Vučić.

Upitao je koliko je para na tim računima, i čije su to pare, da nisu u Češkoj zaradili pa sada mogu da plaćaju svoje botove.

- Čekam da kažu da nemaju, pa ćemo da se vratitimo u Beograd u ponedeljak i vidimo da li je to tako - kazao je Vučić dodajući da ne bi izašao u javnost da ne raspolaže činjenicama.

Moguće je da im u vezi s tom temom problem pravi to što nemaju pojma ni gde je Mauricijus, pa im je teško da započnu opsežno istraživanje.

Ako im je lakše, gde se nalazi Mauricijus ne zna ni velika većina građana Srbije. Ali ima ko zna, samo što "nema ko da ga pita".

Gde je Mauricijus?

Mauricijus (engl. Mauritius, franc. Maurice), ili zvanično Republika Mauricijus (engl. Republic of Mauritius, franc. République de Maurice), ponegde pogrešno nazvana i kao ostrvo Moris, je ostrvska država u jugozapadnom delu Indijskog okeana, oko 855 km istočno od Madagaskara, 2.000 km od obale istočne Afrike kojoj i geopolitički pripada. Pored ostrva Mauricijus u sastavu republike se nalaze i ostrva Kargados Karahos, Rodrigez, kao i Agalega ostrva. Broj stanovnika se 2008. procenjivao na 1.288.000.

Informer