12.03.2021.

13:32

Foto:

Vesti

PRIŠTINSKA POLICIJA UHAPSILA GRADONAČELNIKA KLOKOTA! Optužili ga za zloupotrebu glasova na izborima, novi PRITISAK NA SRPSKU LISTU

Dejanović je uhapšen zbog sumnje da je umešan u navodnu zloupotrebu glasova na izborima koji su na KIM održani 14. februara.

U saopštenju za javnost tzv Specijalno tužilaštvo Kosova navelo je da je obavljen pretres opštinskih kancelarija i da je nakon toga Dejanoviću određeno zadržavanje.

-Na osnovu nalog pretpretresnog sudije izvršena je kontrola objekata opštine Klokot, u vezi sa istragom koja je u toku protiv gradonačelnika Božidara Dejanovića. Sumnja se da je okrivljeni Božidar Dejanović, počinio krivično delo Kršenje slobodnog odlučivanja birača, stoji u saopštenju.

Dalje se dodaje da je na osnovu toga, odlukom tužioca, odlučeno je da se "okrivljeni Božidar Dejanović zadrži i uhapsi na 48 sati."

- U zakonskom roku on će se pojaviti pred pretpretresnim sudijom, kaže se u saopštenju tzv Specijalnog tužilaštva Kosova.

Hapšenje Dejanovića mnogi tumače kao pritisak na Srpsku listu koja je i na prethodnim izborima na KIM ostvarila maksimalan rezultat osvojivši svih deset mandata koji su predviđeni za srpsku zajednicu.