12.03.2021.

14:09

Foto:

Vesti

SRPSKA LISTA OSUDILA HAPŠENJE SRBA: Dejanovića i Vlajkovića odmah pustiti, od gnusnih optužbi DA SE BRANE SA SLOBODE!

U saopštenju za medije, Srpska lista ocenjuje da je to hapšenje neosnovano i da je reč o maltretiranju legalnih, srpskih političkih predstavnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

- Nastavak agresivnog, anticivilizacijskog i antisrpskog delovanja Prištine prema srpskom narodu uz zloupotrebu institucija i institucionalno nasilje mora odmah prestati, a gospodin Božidar Dejanović i Dejan Vlajković pustiti da se od lažnih optužbi brane sa slobode, navodi Srpska lista.

Najjača srpska stranka na KIM smatra da su "montirani procesi postali matrica kojom Priština želi da disciplinuje srpske političke predstavnike, a srpski narod stavi u geto, bez vođstva u ovim teškim i izazovnim vremenima."

- Pozivamo međunarodne predstavnike da zaštite pravdu i istinu, i pozovu albanske lidere na razum. Destabilizacija prilika i agresivno postupanje prema nedužnim ljudima nije način za rešavanje otvorenih političkih pitanja.

Ovaj pokušaj zastrašivanja i isknjivljivanja volje građana izražene na poslednjim izborima su poziv svim ambasada da hitro reaguju, a ne da nemo ćute, što neki u Prištini očigledno doživljavaju kao znak odobravanja, stoji u saopštenju Srpske liste.