13.03.2021.

08:00

Foto:

Vesti

Vaša zemlja je daleko od Srbije, ali blizu naših srca! Predsednik Vučić zahvalio na kraljevskom dočeku, obratio se iz Bahreina /VIDEO/

Ispred palate "Gvadaibija", predsednik Srbije dočekan je uz najviše počasti, intoniranje dve himne i postrojenu gardu.

Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Bahreinu, sastao se danas sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom, na čiji poziv i boravi u toj zalivskoj kraljevini.

- Duboko sam vam zahvalan za ovu prelepu dobrodošlicu - rekao je predsednik na početku svog obraćanja.

- Bahrein je zemlja koja je, geografski, daleko od Srbije, ali blizu naših srca posebno zbog značajne medicinske pomoći koju ste uputili našoj zemlji. Mnogo je mogućnosti za privrednu saradnju, bićemo veoma počašćeni da posetite Srbiju i iskusite čuveno srpsko gostoprimstvo - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić građane Srbije izveštava o poseti i aktuelnim političkim i društvenim temama.

Srpska delegacija će imati sastanak sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom.

Informer

Vučić u Bahreinu

Vučić je u petak uveče doputovao u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu, kao prvi predsednik Srbije koji je ikada posetio tu kraljevinu.

Na aerodromu dočekan je uz počasnu gardu bahreinske vojske, a dobrodošlicu mu je poželeo ministar spoljnih poslova Bahreina Abdulatif bin Rašid Alzijani i guverner Salman bin Isa bin Hindi al Manai-Muharak.

Po dolasku u hotel predsedniku je, u ime kralja dobrodošlicu poželeo princ, kao i deca u nošnjama karakterističnim za tu bliskoistočnu državu.

Vučić je istakao da se raduje uspostavljanju bliske saradnje između Srbije i Bahreina i da su mu domaćini priredili veličanstven doček.