14.03.2021.

08:34

Foto:

Vesti

VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA SRBIJE iz Bahreina i poslao VAŽNU PORUKU: Stvorili smo novo, veliko prijateljstvo! Foto/Video

Njega su, na pragu Muzeja, dočekali šeik Hala Bint Mohamed al Kalifa, generalni direktor za kulturu i umetnost u Upravi za kulturu i aktivitete Bahreina, kao i šeik Kalifa bin Ahmad al Kalifa, direktor za antikvitete i muzeje.

Predsednik Srbije imao je priliku da se upozna sa kulturnim nasleđem Bahreina, tradicionalnim zanatima i rukotvorinama, proizvodima od bisera, te i Tilos periodom i početkom Islama.

Informer

Vučić je novinarima rekao da je delegacija Srbije, ne samo naučila mnogo o običajima, tradiciji i fantastično bogatoj istoriji Bahreina, već da su i došli i do nekih ideja kako da Narodni muzej u Beogradu, ali i druge muzeje, upotpunimo i šta da učinimo kako bismo privukli veći broj ljudi iz Srbije i inostranstva.

"Ovo je početak velikog prijateljstva, koje smo uspostavili u Bahreinu i verujem da ćemo imati priliku da naše domaćine uskoro neformalno, a zatim i formalno, ugostimo u Beogradu", rekao je on.

Informer

Vučić je istakao da je veoma zadovoljan posetama UAE i Bahreinu, Emiratima zbog fabrike vakcina, koju će Srbij sagraditi uz njiihovu pomoć, kao i zbog “otvaranja vrata” u obe zemlje koje će nam doneti mnogo koristi u budućnosti.

Predsednik je naglasio da je važno i što će ministarstva spoljnih poslova Srbije i Bahreeina, zahvaljujući potpisanom sporazumu, redovno razgovarati, koordinisati akcije i podržavati jedni druge u međunarodnoj arena.

"Veliki i važan posao smo obavili. Stvorili smo novo, dobro, veliko prijateljstvo i verujem da u narednom periodu možemo oziljno da napredujemo u odnosima prema Saudijskog Arabiji. A, onda bismo za te tri zemlje, koje su povezane rodbinskim i političkim vezama mogli da kažemo da ih smatramo iskrenim prijateljima Srbije", rekao je Vučić.


Na kraju posete, Vučić, prvi predsednik Srbije koji je posetio Bahrein, upisao se u Knjigu počasnih gostiju.

Predsednik Srbije juče je u Bareinu razgovarao sa kraljem te zemlje, a sastao se i sa predstavnicima Odbora za privredni razvoj Kraljevine Bahrein i Državnog investicionog fonda te zemlje.