19.03.2021.

22:18

Foto:

Vesti

Spasić: Đilasu je stranka paravan za sumnjive milione evra!

Dragan Đilas je osnovao "Stranku Slobode i Pravde" sa ciljem da samog sebe amnestira provere svoje imovine i tajnih računa koji se nalaze u inostranstvu. Formiranjem ove političke organizacije, gde posebno mesto zauzima i Marinika Tepić, koja navodno otkriva nezakonitosti, Dragan Đilas želeo je da sebi obezbedi amnestiju, jer kad god ga neko pita o poreklu skoro 10 miliona evra koje deponuje na tajnim računima na Mauricijusu, Švajcarskoj i Hong Kongu i koliko ovakvih računa ima po svetu, on lako manipuliše i saopšti da se radi o "političkom progonu".

To što bilo ko, pa i Dragan Đilas, ima političku partiju nije i ne sme biti razlog za zaobilaženje kontrole porekla miliona evra i dobijanje odgovora da li je neko ovaj novac pokrao od građana Srbije i sakrio ga na tajne račune po inostranstvu.

Napominjem i to da Uprava za sprečavanje pranja novca i Poreska uprava Srbije imaju podršku građana Srbije da svakog, pa i Dragana Đilasa provere i utvrde da li je došlo do izbegavanja plaćanja poreza i simulovanih pravnih poslova sa ciljem pranja novca eventualno ukradenih od građana Srbije.