21.03.2021.

14:03

Foto:

Vesti

DA LI SU VAKCINE KITE, A ZEMLJE KOJI IH PROIZVODE MANIJACI? Biljana Srbljanović razmontirala Petričića i njegovu SRAMNU KARIKATURU! /Foto/

"Šta govori ova karikatura? Da su vakcine kita? Da su zemlje koje ih proizvode, manijaci? Da je vakcinisanje zapravo rat manijaka kitama? Ozbiljno pitam".

Srbija je jedna od retkih zemalja koja je omogućila svojim građanima da odaberu čime će se vakcinisati, a u ponudi su sva sredstva za imunizaciju koja je moguće nabaviti.

I vakcinacija u Srbiji se sprovodi takođe na dobar način kao što je i nabavka vakcina, pa se suvereno nalazimo na prvom mestu u većini kategorija koje se mere.

Po broju revakcinisanih na milion stanovnika, Srbija se nalazi na prvom mestu u Evropi, a iza nje su Malta, Danska, Švajcarska i Norveška.

Po broju revakcinisanih na 100 stanovnika Srbija je u Evropi takođe na prvom mestu, kao i u regionu, sa 858.461 ukupno revakcinisanih, gde je za sobom ostavila Rumuniju, Mađarsku, Sloveniju i Hrvatsku.

Po broju vakcinacija na 100 osoba Srbija se nalazi na drugom mestu u Evropi, iza Velike Britanije, sa 31,8 osoba, dok je u regionu, po broju vakcinacija takođe na drugom mestu sa 2.163.593.