23.03.2021.

15:25

Foto:

Vesti

ZA PAR GODINA NEĆE MOĆI DA POTRČE NI KAD IH KUČE POJURI! Palma u Skupštini upozorio: Danas deca imaju društvene mreže, a nemaju fizičko vaspitanje!

 

- Bez interneta se danas ništa ne može, ali imamo problem, a to su društvene mreže. Deca ne idu u škole, ne izlaze uveče, sve je zatvoreno i sve svoje vreme provode pored interneta na društvenim mrežama. I ono što oni čitaju nisu teme kao "šta je lepo za državu Srbiju, da ima vakcina za građane Srbije“ i tako dalje. Zašto je to tako? Već godinu dana traje blokada dečje slobode, ukinuli smo dečje pravo, a statistika govori da je veoma mali broj dece do sada zaražen korona virusom. Veći je rizik kada se deca privatno organizuju po stanovima i kućama i naprave žurke, nego kada odu u neki lokal. Glavni zadatak je kako da pomognemo roditeljima da decu preusmere sa društvenih mreža na nešto drugo - izjavio je Marković. 

- Danas deca gledaju neke jutjubere koji lupaju ko otvoren prozor ili neke koji se samo krevelje. Ima nešto što postaje navika, tako i deca dolaze u situaciju da ne mogu bez društvenih mreža i kakva je budućnost te dece. Danas deca imaju društvene mreže, a nemaju fizičko vaspitanje, pa za par godina neće moći da potrče ni kada ga kuče pojuri - ocenio je Marković.

- Društvene mreže ne možemo da zabranimo, ali da vidimo da nađemo najbolji model. Društvene mreže su danas najveće zlo dame i gospodo, zlo današnje i zlo buduće. Društvene mreže i lažni profili na kojim svako može da piše šta hoće. I da se na tim lažnim profilima napada i predsednik Srbije i njegova porodica i onda običan čovek kaže „ako napadaju predsednika, šta će onda meni da rade - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.