24.03.2021.

20:35

Foto:

Vesti

AMERI, ZAŠTO IH NAORUŽAVATE, AKO SRBIJA NIJE META?! Pentagon šalje oružje u Albaniju, pre par dana i Makedoncima je dao brutalne oklopnjake!

- Albanske oružane snage uvek će biti uz SAD i uz savez za odbranu i bezbednost naših zajedničkih vrednosti - poručio je danas albanski ministar odbrane Niko Peleši svojim partnerima u NATO - prenosi AP.

Agencija navodi da je američka ambasadorka u Tirani Jurij Kim naglasila da je donacija vozila deo prioritetnog projekta SAD kojim se pomaže tranzicija albanske vojske, koja će ovog leta biti domaćin dela multinacionalnih vežbi, najvećih ikad održanih u jugoistočnoj Evropi i koje će pokazati značaj Albanije u regionu.

SVE ZBOG SRBIJE, RUSKA AMBASADA U SAD SNIMKOM PODSETILA AMERE NA ZLOČINAČKO BOMBARDOVANJE! Nikad zaboraviti!

SAD su Albaniji ranije isporučile tri helikoptera "Black Hawk" i još višenamenskih vozila HMMWV, prenosi AP.

Podsetimo, pre nekoliko dana je i Severnoj Makedoniji od SAD odibrena nabavka 54 oklopna borbena vozila „Strajker" i to u tri verzije M1126 (ICV) za prevoz pešadije, komandno vozilo M1130 (CV) i vozilo na kome je montiran minobacač verzija M1129.

PATRIJARH PORFIRIJE OTKRIO DA IMA STEPINČEVA PISMA PAPI, USLEDIO JE BRUTALAN NAPAD RIMOKATOLIČKE CRKVE, a onda je istoričar Hrvoje Klasić rasturio mrzitelje Srba i SPC!

Za ova vozikla predviđena je nabavka dodatne opreme - mitraljezi kalibra 12,7 mm, bacači dimnih bombi M 6, radio uređaji, daljinski upravljive borbene stanice, GPS prijemnik, termovizija za vozače, rezervne delove, alat, oprema za ispitivanje, publikacije i tehničke priručnike.

Vlada SAD obezbediće i tehničku i logističku podršku potrebnu za korištenje ovih vozila u operativnoj upotrebi.