26.03.2021.

07:10

Foto:

Vesti

SRPSKA VOJSKA U PUNOJ SNAZI PRED KINESKIM GOSTIMA! Vučić sa ministrom odbrane NR Kine na prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije /VIDEO/

Predsednik i kineski ministar odbrane nakon toga prisustvuju prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni „Dedinje".

Prikazu vežbe prisustvuje i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ambasadorka Kine u Srbiji Čen BO i predstavnici brojne vojne kineske delegacije.

Na početku prikaza Vučić i ministar Fenghe su srdačnim rečima pozdravili pripadnike Vojske Srbije. 

Prvo su pripadnici Garde Vojske Srbije prikazali sposobnosti za izvršenje počasne artiljerijske paljbe, a zatim je usledio eskort vozila starije generacije.

Među njima je i motorno vozilo Mercedes "Pulman 600", koji je u upotrebu uvršten 1965.godine, od kada se u njemu u većem broju zvaničnih pojavljivanja vozio predsednik SFRJ, a danas se čuva u Gardi VS.

Zatim su pripadnici 72. brigade za specijalne operacije izveli prikaz borilačkih veština, a zatim i tehnike veranja u urbanoj sredini.

Usledio je prikaz protivterorističke borbe u urbanoj sredini.

Svoje sposobnosti predstavio je odred Vojne policije i "Kobre" - rad i postupci protiv terorista u dejstvu na oteto vozilo.

Usledio je zatim prikaz egzercira orkestra Garde, te prikaz dela opreme, naoružanja i pokretnih sredstava.

Ministar Stefanović i general Vei Fenghe položili vence

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i državni savetnik i ministar nacionalne odbrane Narodne Republike Kine general Vei Fenghe položili su danas vence na spomen-obeležje ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade u Beogradu, bombardovane 1999. godine za vreme NATO agresije.