26.03.2021.

13:06

Foto:

Vesti

DA BUBKA NIJE SEBI ZADAVAO VISOKE CILJEVE, NE BI PRESKAKAO NI NAJMANJE VISINE! Ministar se požalio Vučiću na kratke rokove, ovaj ga počastio mudrošću! /VIDEO/

- Veoma je važno da sve ovo finansiramo iz budžeta, a to znači da nam je država stabilna. Rokovi izgradnje moraju da se skrate. I zahvalan sam izvođačima što su pristali za godinu i tri meseca da skrate rokove. Kada ovo bude završeno, od Šapca do Beograda će se stizati za 45 minuta normalne vožnje. Otvorio sam šest fabrika u Rumi. Kada smo preuzeli vlast, oni su bili u minusu, sada su u plusu. Investitori dolaze samo kada imate puteve - rekao je predsednik i dodao:

- Napravio sam jednu kartu i to bi ljudi uskoro trebalo da vide kako će sve da izgleda do kraja 2025. godine, mislim da će to biti baš zanimljivo. Kada pogledate mapu Srbije, svakog dana nam niču novi putevi što je kao krvotok zemlje. Jedini problem je što nemamo dovoljno radnika, nikada građevinska industrija nije bila ovako uposlena - kaže Vučić.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović požalio se predsedniku da je to vrlo agresivan cilj postaviti tako kratak rok za kraj radova.

- Moraš uvek postavljati visoko ciljeve. Da Bubka sebi nije zadavao visoke ciljeve ne bi preskakao ni najmanje visine - objasnio je Vučić.

Sergej Bubka je inače doskorašnji svetski rekorder u skoku s motkom, atletska legenda, Ukrajinac koji je nastupao za SSSR.

Brza saobraćajnica do Loznice biće gotova do oktobra 2024.

- Sa izgradnjom ovih puteva biće više investicija, a to je sve povezano. Imaćemo više radnih mesta, ali i više novca i pobedićemo koronu. Ja ću narednih dana da pokažem jednu tabelu da vidite koliko nam znači vakcinacija i koliko su vakcine pomogle. Hvala Koridorima Srbije koji ovo odlično vode - rekao je Vučić.

Pitanja novinara o Aljbinu Kurtiju i provokacijama i o napadima Denisa Zvizdića iz BiH.

- Što se tiče gospodina Kurtija, interesantan mu je taj dijalog, ali čini mi se da on priča sam sa sobom, a onda je to monolog i pokazuje da nikada dijalog oni nisu ni hteli. Što se tiče Denisa Zvizdića, ne mogu da dokučim šta je hteo da kaže, njemu su Srbi uvek za sve krivi, a i u ličnom odnosu on se trudi da me uvek okrivi za sve. Korona je mnogo uticala na usporavanje radova, mnogi radnici su umrli, razboleli se, ali trudimo se da uhvatimo priključak - kaže predsednik.

O izveštaju Evropskog parlamenta

- Izveštaj Evropskog parlamenta sve govori. Oni su tu sve sami rekli o sebi. Primećuje se da zdravstveni sistem Srbije pati od nedostatka resursa. Jesu oni to gledali u svoje dvorište. I kaže da nam sistem pati od nedostatka radne snage. Ljudi, mi testiramo više od 80 odsto zemalja EU i oni nas osuđuju. Imamo i 500 respiratora još u magacinu. Zahvaljujući tome što se nismo oslanjali na njih, zato i imamo. Ovo je narodu dovoljno. Ove laži čak ovako neogoljene. I po stopi smrtnosti i po svemu ostalom i dalje smo ispred njih. Voleo bih da pokažu stvarne žrtve, stvaran broj. Koja to zemlja ima toliko vakcina kao mi. Smeta ima Telekom, šta, zato što smo napravili dogovor sa firmom iz EU. Ja ne želim da verujem da oni žele da štite kriminal. Mene ovo ne interesuje mnogo, važno mi je da pokažem ljudima kako se u najčistijim odnosima oni odnose prema Srbiji. Oni su se izgleda izgubili u vremenu i prostoru. Srbija 2021. godine nema nedostatak medicinske opreme - rekao je Vučić.

O računima na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

- Kažu pogodili ste cifru na računu u Švajcarskoj, a promašili ste na Mauricijusu. Ma nemoj?! Mi smo za most do sad dali 40 miliona evra, a oni opljačkali Srbiju za 600 miliona. Em opljačkali, em ni porez da plate. Da su deset puta do sad dali nešto, imali bismo deset mostova - rekao je predsednik Srbije.