30.03.2021.

16:44

Foto:

Vesti

VULIN U POŽAREVCU! Sprečićemo ilegalnu trgovinu akciznim proizvodima, oni koji to rade uništavaju privredni napredak Srbije

Ministar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić, obišli su Policijsku upravu u Požarevcu i iskazali zadovoljstvo dosadašnjim radom policije u ovom delu Srbiji na suzbijanju svih vrsta krivičnih dela.

Informer

 

- Novac od akciza koji se ne slije u budžet predstavlja štetu ne samo za državu već i za građane jer sredstva koja su veoma bitna za ulaganja u infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje, završavaju u rukama kriminalaca, istako je Aleksandar Vulin.

Naglašeno je da veći deo novca od akciznih proizvoda odlazi krijumčarenjem preko Dunava , pa je ministar priliku iskoristio da naredi da se u narednom periodu pojača rad rečenih patrola.

Informer

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće sa nabavkom opreme i aktivnosti na poboljšanju uslova rada policijskih službenika, što povlači veću odgovornost, intenzivniji rad i bolje rezultate. Ministar se posebno osvrnuo na suzbijanje krivičnih dela krađe, budući da u ovom delu Srbije imovinu imaju građani koji se nalaze u inostranstvu.

Informer

 

- Pojačaćemo kontrolu i patrolnu delatnost kako bi zaštititi imovinu i sigurnost građana. To se odnosi na sve Policijske uprave u Srbiji. Nema manjeg i većeg krivičnog dela. I najmanja krađa biće predmet našeg rada, naglasio je ministar MUP Srbije Aleksandar Vulin.