31.03.2021.

12:50

Foto:

Vesti

AKO U PREGOVORE KRENEMO SA ČOPOROM ĐILASOVIH ŠILJOKURANA, ŠANSE SU NAM NIKAKVE! Jeremić o predstojećem dijalogu vlasti i opozicije!


- Ako Ðilas nastavi da insistira na ''gulašu od pregovarača'' i da na pregovorima budu i Janko Veselinović i Levica Srbije i Nebojša Zelenović i njegov partner Aleksandar Olenik, da ne govorim o onima koji su izdali ideju bojkota, onda ćemo prepoloviti naše šanse u tom procesu - rekao je Jeremić, preneto je u saopštenju Narodne stranke.

Jeremić je ponovio stav da opoziciju u tim pregovorima pod pokroviteljstvom EU treba da predstavljaju dva kredibilna pregovarača i da je to jedini način da opozicija nastupi ozbiljno i konsolidovano.

- Ako pak nastupimo u čoporu šiljokurana iz svih mogućih stranaka, koji se tamo ukrste sa Ðukom, Piljom, i sličnima, onda će to biti galimatijas iz kojeg ne može ništa pametno da izađe - naveo je Jeremić.

Jeremić smatra, da nije najveći problem u tome da budu dva pregovarača, nego u to što je NS sugerisala da bi to mogli biti profesori Bojan Pajtić i Slobodan Samardžić.

- Izgleda da smo sa Pajtićem pogodili u oko sujetu njegovih bivših stranačkih kolega. Evo, povlačimo se, a i sam Pajtić je rekao da nije više zainteresovan. Evo, neka neko drugi predloži drugu dvojicu - rekao je Jeremić.