01.04.2021.

11:47

Foto:

Vesti

KONAČNO! Udruženja frilensera i preduzetnika Srbije - prihvatili predlog Vlade Srbije!



Od ovog otpisa bi, kako se navodi, bili izuzeti oni frilenseri kod kojih je već započeta kontrola ove godine i za koje se računa period od 1. januara 2015.

Vlada bi prihvatanjem sugestija potpuno otpisala dug svim frilenserima koji su zarađivali do oko 674.000 dinara godišnje, a isti model oporezivanja bi se primenjivao za sve prilive do 30. septembra ove godine, navodi se u saopštenju.

Za prelazni period od 30. septembra ove do 1. januara sledeće godine, odnosno do stupanja na snagu zakona koji će uređivati prava i obaveze frilensera, primenjivao bi se model bez normiranih troškova.

Kada je reč o budućem periodu UFPS navodi da će frilenseri sa visokim iznosima moći da se opredele da postanu preduzetnici ili pređu u društva sa ograničenom odgovornošću.

"Ovo znači da nas očekuje još dosta posla u budućnosti, ali da smo optimistični u vezi sa rešavanjem svih preostalih nedoumica za budući period", navodi se u saopštenju.

UFPS ocenjuje da je Vlada usvajajući sugestije udruženja učinila da se smanje nejasnoće i brige članova UFPS, ne samo vezano za period od 2015. godine nego i za ubuduće.