03.04.2021.

20:00

Foto:

Vesti

Nebojša Bakarec: Đilas preti da neće biti izbora!

To kako Srbija izgleda kada je on na vlasti pokazao je od 2004. do 2013. U tom periodu on je na tri državne funkcije „stekao“ 619 miliona evra, a grad Beograd je potonuo u dug od 1,2 milijarde evra. Funkcioneri DS su u to doba opljačkali Beograd uzduž i popreko, u aferama „Bulevar“, „Direkcija za zemljište“, „Kontejneri“, „Nabavka autobusa“, u aferi „Most“ itd. U aprilu 2012. stopa zaposlenosti je bila među najnižima u Evropi i iznosila je 44%. Stopa nezaposlenosti je iznosila čak 25%. Od 2008. do 2012. broj nezaposlenih povećao se za 302.000 (sa 433.000 na 735.000). U aprilu 2012. je bilo 735.000 nezaposlenih lica. Prosečna zarada u Srbiji u junu 2012. iznosila je 40.000 dinara. To su Đilasovi rezultati. Kako Đilasa nije sramota da pominje RTS, i to kako Srbija može da izgleda? Besramnik!

Na svom skupu u Kragujevcu Đilas je pozvao svoje funkcionere na toleranciju. Kako Đilas zamišlja toleranciju pokazao je 2008. godine, kada je na sednici Skupštine grada, psovao odbornike, bez razloga. „Toleranciju“ je pokazao u decembru 2014. kada je napao bivšu suprugu i bivšeg tasta, penzionera. Kako Đilas zamišlja toleranciju pokazao je u  januaru 2019. godine, kada je psovao studente koji su mu dobacivali da je lopov. Kako Đilas zamišlja toleranciju pokazao je kada je napao RTS. Kako Đilas zamišlja toleranciju pokazao je kada je podržao napad na Skupštinu Srbije u julu 2020. Kako Đilas zamišlja toleranciju pokazao je onda kada je u dva navrata pretio policajcima, da „odjebu“ i da će ostati bez posla kada on dođe na vlast. Na sednici svog predsedništva Đilas je kliknuo: „To su te pare!“. Verovatno je mislio na onih 68 miliona evra koje je rasuo na 57 računa u 17 zemalja? Verovatno je mislio na  onih 619 miliona koje je „stekao“? Kako Đilasa nije sramota da pominje toleranciju, i da optužuje druge za krađu? Bezumnik!

Na kraju svog bala vampira, Đilas je poručio da izbora neće biti, jer će on da organizuje ulicu, proteste i nasilno obaranje vlasti. To je pokušao i 2019. i 2020. U petak je njegov zamenik Borko Stefanović najavio da će SSP, kad dođe na vlast poništiti sve odluke vlasti od 2012. do danas. A potpredsednik Đilasove stranke, Marko Bastać ranije je najavio da će kada SSP dođe na vlast, sve što je građeno poslednjih godina vratiti u prvobitno stanje, što znači da će sve što je izgrađeno, srušiti. Oni prvo žele sve da ponište, da bi potom sve uništili. I to, kao što vidite, otvoreno kažu. Ne kriju to! I Đilas, onda, danas preti nasiljem i kaže da izbora neće biti. U praksi, u stvarnosti, to što najavljuju Đilas, Stefanović i Bastać, znači da će ako dođu na vlast srušiti sve novoizgrađene bolnice i kliničke centre, da će poništiti sve odluke o nabavci i proizvodnji vakcina i da će srušiti sve novoizgrađene vrtiće i škole. Pomenuo sam samo deo onoga što će oni srušiti  i uništiti. I na kraju svoje sednice predsedništva Đilas kaže da je SSP, najača stranka opozicije i da je time, on lider opozicije! Podsetiću da je ispitivanje javnog mnjenja, renomirane agencije „IPSOS“ iz decembra 2020. pokazalo da Đilasova stranka SSP ima rejting od 1,6 odsto. A da „lider“ Đilas ima rejting od 0,6 odsto!?! Pametnom dosta!

Pogledajte i sami video snimak o sednici Đilasovog predsedništva!