05.04.2021.

17:08

Foto:

Vesti

/VIDEO/ Vučić se sastao sa izaslanikom kralja Bahreina: Mi tek sada uspostavljamo međusobnu saradnju, POKRENUTA INICIJATIVA DA SE OTVORE AMBASADE U OBE DRŽAVE!

- Mi težimo tome da uskoro potpišemo jedan sveobuhvatni međudržavni sporazum između Srbije i Bahreina. Mi ćemo danas nastaviti te razgovore, otkrili smo mnoga polja u kojima možemo daunapređujemo saradnju. Na žalost šeik ostaje samo dva dana u Beogradu, ali ćemo iskorostiti to vreme da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu, da pokažemo da smo dobri domaćini - rekao je Vučić.

- Mi tek sada uspostavljamo pravu saradnju. Pokrenućemo inicijativu da se otvore ambasade u obe zemlje. Ono što je za nas važno to je dao pokušamo da pronađemo način da međusobno učestvujemo u pokretanju direktne linije Beograd - Manama, to će doprineti mnogim turističkim putovanjima. Pozivam prijatelje iz Bahreina da dođu da vide našu zemlju. hvala vam vaše Visočanstvo, osećajte se kao kod kuće. Što se Srbije tiče imaćete lojalnog saradnika. Molim vas da prenesete moje najsrdačnije pozdrave kralju Hamadu. Verujem da ćemo uskoro moći da uzvratimo deo onakvog gostoprimstva kako smo mi imali - rekao je Vučić.

Nakon njega se obratio i šeik Naser bin Hamad.

- Počastvovani smo što smo dobili priliku da posetimo Srbiju. Temelji koji se nalaze ispod našeg cilja su čvrsti. Veliki je značaj naših bilateralnih veza. Traženo je da se otvori ambasada Bahreina u Beogradu, što je naišlo na sjajan odaziv, kao i amabasada Srbije u Bahreinu. To ćže dosta uticati na međusobnu saradnju.