07.04.2021.

10:46

Foto:

Vesti

DOKON POP I JARIĆE KRSTI! Vučić: Da sam vitamine dao u novembru, ONDA BI REKLI DA JE ZBOG IZBORA!

Odgovarajući na pitanje novinara, predsednik je rekao da je po pitanju izbora da li su bili 2020. godine rekao da je u pitanju bio lapsus.

-Naravno da je bio lapsus, mislio sam na 2019. godinu i to oni dobro znaju. Dokon pop i jariće krsti - istakao je predsednik.

Što se vitamina tiče, kaže da je posao ponuđen ne samo ''Gud vil farm'' već i drugim proizvođačima vitamina.

Fabrika u Rudnoj Glavi

Istakao je da će u Rudnoj Glavi do Vidovdana biti otvorena mala fabrika ''Jumko'' za 80 ljudi.

- Jedino se lažima i neistinama bore protiv nas. Meni izbori nisu važni, već ono što će ostati iza nas - istakao je Vučić.

Saga oko vakcine

Odgovorajaći na pitanja novinara da je trebalo ranije da se vakciniše, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je u medijima ispletena čitava saga o tome.

On se, podsetimo, vakcinisao kineskom vakcinom Sinofarm juče u Rudnoj Glavi pored Majdanpeka, a sve je prenošeno uživo.

Prema rečima Aleksandra Vučića mediji koji podržavaju lidere opozicionih stranaka nisu pisali o tome odakle nam vakcine, zatim su opozicionari prvi poleteli da se vakcinišu, pa su govorili da je antivakser, da mu je valcinu dala medicinska sestra, a ne doktor.

- Šta je vaš problem u životu?! Neko vam je sve obezbedio, da imate lep i život, nego što je bio, neko vam je i vakcine obezbedio, kao i veće plate, penzije, bolnice, čega u vaše vreme nije bilo - poručio je predsednik.

Vitamini zbog korone

Predsednik je objasnio da je nabavka vitamina morala da bude hitna, jer smo usred korone.

- Želimo da ojačamo imunitet naših najstarijih, zato smo stavili vitamin D, vitamin C, Cink. Žurimo - istakao je Vučić i naglasio da su došli vitamini u novembri govorilo bi se da je to zbog izbora.

Batajnička Petlja je trebalo da bude urađena ranije, ali nije, naglašava da se grade pruge, auto-putevi, jer ranije nisu.

-Uvek sve može brže i bolje - kaže predsednik.

Vučić o popuštanju mera

Govoreći o popuštanju mera, Vučić je rekao da su brojevi bolji, ali da treba da se sluša Krizni štab.

- I dalje to nije dobro, ali je bolje. Smanjuje se broj zaraženih u Beogradu, u Nišu, Kragujevcu... Procenti su niži za pet, šest odsto. Nadam se da će ti brojevi i dalje da padaju i to može biti dobra vest za Srbiju u smislu otvaranja - rekao je Vučić.