08.04.2021.

11:47

Foto:

Vesti

UST: Akcija "Gnev" je snažan uradac svim oblicima kriminala

Šalje se i jasna poruka da će svi oni koji vrše krivična dela biti otkriveni i procesuirani, smatra ovo strukovno udruženje.

"UST ističe da ova akcija pokazuje posvećenost državnih organa u borbi protiv kriminala i striktnoj primeni zakona, kao i sposobnost države da zaštiti svoje građane, o čemu svedoci skorašnji niz rasvetljenih teških krivičnih dela, razbijenih organizovanih kriminalnih grupa, te otkrivenih i procesuiranih učinilaca krivičnih dela", ističe se u sapštenju udruženja.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je u utorak da je policijska akcija "Gnev" trajnog karaktera i da je njen zadatak da svim bezbednosno interesantnim osobama jasno poruči da na teritoriji naše zemlje ne mogu da se bave kriminalom i da će biti uhapšeni.

"Postoji spisak bezbednosno interesantnih osoba koje se nalaze u svakoj opštini i zadatak policije je da ih sankcioniše. Padaće zbog utaje poreze, nelegalne gradnje, ilegalnog posedovanja oružja, dilovanja droge, jedino je važno da se ti ljudi, u skladu sa zakonom, sklone sa ulice", rekao je Vulin.

Ova akcija traje već nekoliko meseci, tokom koje je uhapšeno i procesuirano više desetina osoba na teritoriji čitave zemlje.