10.04.2021.

22:47

Foto:

Vesti

SNS: Ðilas ništa ne nudi, sem povratka na mesto zločina!

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov rekao je da se Ðilas pretvorio u "nesimpatičnu verziju Šeherezade" i da svakoga dana priča novu bajku građanima, u nadi da će tako da izbegne, kako kaže, odgovore na pitanja vezana za 68 miliona dolara na 53 računa u 17 zemalja.

"Ti računi i milioni na njima su rezultat njegove vlasti u Beogradu i Srbiji i to objašnjava zašto sve ono o čemu sada priča i obećava nije uradio kada je bio u prilici", naveo je Jovanov u saopštenju.

On je zaključio da građanima ne trebaju bajke, jer dobro znaju da je njegov pravi plan za "dan posle" da otvori račune u zemljama u kojima ih još nema i da ih napuni njihovim novcem, saopšteno je iz SNS.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da kada god se Ðilas lati Beograda, "reč je samo o klasičnom povratku na mesto zločina" ukazujući da je Ðilas najveći deo miliona koje je stekao pljačkajući narodne resurse, a zatim ih odneo na tajne račune od Mauricijusa, do Hongkonga, uzeo upravo u vreme kada je bio na vlasti u Beogradu.

Podseća i da je vrtiće naplaćivao duplo, a mesta nije bilo, za više od 20 hiljada mališana, kao i da je porodiljama i penzionerima ostao dužan na milione evra, dok je pola miliona ljudi "njegov kartel" ostavio bez posla.

Orlić navodi i stotine miliona evra datih za jedan most, a kada, kako kaže, Ðilas još pomene „domaće firme", pošten svet više ne oseća ništa drugo sem gađenja i gneva.

On kaže da je Ðilas čitav grad pretvorio u svoju privatnu firmu i da sada to isto ljudima ponovo nudi.

Šef odborničke grupe SNS i narodni poslanik Aleksandar Mirković ocenio je danas da se dugo najavljivani plan za Beograd Dragana Ðilasa, pretvorio u lošu glumu i "teatralno izjavljivanje ljubavi" gradu koji je, kako kaže, upropastio na svaki mogući način.

"Koliko mu je zapravo stalo do Beograda i koliko mu je sadržajan program govori i činjenica da je ovaj performans trajao svega 15 minuta i da ama baš ništa konkretno nije ponudio građanima, sem uobičajene jeftine demagogije", ukazao je Mirković u saopštenju.

Kako se on ophodio prema trudnicama, porodiljama, korisnicima socijalne pomoći najbolje govori činjenica da su dugovanja prema njima preko 5 milijardi dinara, dok su ta dugovanja danas izmirena, a isplate se vrše bez kašnjenja, ukazao je Mirković.

O vrtićima je izlišno i govoriti, kaže, jer je tada na listi čekanja bilo više od 10.000 dece dok je danas taj broj oko 2.000.

"Sama činjenica da je tada vrtićima bilo obuhvaćeno svega 44.000 dece, a danas oko 77.000 jasno govori koliko je vodio računa i o najmlađima", ističe Mirković i ukazuje da je 15.000 porodica oštetio duplo naplaćujući vrtiće.

Član Glavnog odbora SNS Slavko Gak saopštio je da je Ðilas, sve što danas "prodaje" kao nekakav plan za Beograd, mogao da realizuje dok je bio gradonačelnik, što nije učinio.

''''Nije zato što je bio zauzet naplaćivanjem vrtića roditeljima više nego što je trebalo zbog čega danas vraćamo roditeljima više od tri milijarde dinara na ime tužbi'''', poručio je, pored ostalog, Slavko Gak.

''''Nije Ðilas imao ni roditelje ni decu u fokusu dok se grčevito držao fotelje. Nije ih video od žel?e da se obogati. Da jeste, ne bi gradio nebezbedne škole za 100 dana koje smo morali da popravljamo čim je odveo kamere pred kojima se slikao. Nije Ðilas imao želju da pomogne roditeljima da svako dete ima svoje mesto u vrtiću. Da jeste, ne bi obuhvat dece predškolskim obrazovanjem za vreme njegovog mandata bio 45 odsto'''', dodao je Gak.

Stranka slobode i pravde predstavila je ranije danas svoj plan za Beograd, za kako kažu "dan posle", koji pored ostalog predviđa da svako dete ima mesto u vrtiću koje se neće plaćati, učenici besplatne udžbenike, čistiji vazduh, pomoć penzionerima i porodiljama.