13.04.2021.

17:56

Foto:

Vesti

LAJČAK SE, KAD JE SRBIJA U PITANJU, BAŠ NIČEG NE STIDI! On bi da priznamo lažnu državu i da se to implementira za nekoliko meseci!

Predočio je da članice EU očekuju da se bez odlaganja nastavi dijalog i "ostvari brz napredak u pregovorima o sveobuhvatnom sporazumu".

Lajčak je dodao da čelnici i u Prištini i u Beogradu za to "moraju uložiti napore i politički kapital, imati političku volju i odvažnost, kao i mandat od naroda, a to znači poverenje, podršku i razumevanje svojih naroda za pitanja o kojima se pregovara i za teške odluke koje predstoje", preneo je Kosovo onlajn.

Neće moći majstore. Srbija, podsetimo, čeka osam godina da Albanci ispune odredbe Briselskog sporazuma, li da ih na to EU i SAD prisile, ali se to ne dešava!

Kurti preti ujedinjenjem tzv. Kosova i Albanije! Selaković: Takve ideje direktna pretnja za mir i stabilnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  nebrojeno puta je ponovio da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i u svakom trenutku je spremna za taj dijalog. 

Ali i da Srbija traži i poštovanje njenih interesa, kao i da ne postoji opcija po kojoj bi Beograd ptiznao lažnu državu, pogotovo ne ako je namera Zapada da Albanci dobiju sve, a Beograd ništa!