15.04.2021.

11:09

Foto:

Vesti

Jeckov: NEĆEMO PRIHVATITI REVIZIJU ISTORIJE! Potpredsednica SDSS-a osudila vandalski čin rušenja srpskog spomenika u Hrvatskoj /VIDEO/

Hrvatska policija je objavila da su počinioci 59-godišnji i 29-godišnji muškarac. Njih dvojica su u utorak uz pomoć sajle i traktora srušili spomenik vičući: "Evo vam četnici", "Skidaj to dole", "Evo rušenja srbročetničkog spomenika" i "Je..m im majku četničku".

Nakon rušenja oni su otišli, ali policija ih je ubrzo pronašla i sledi im krivična prijava. Spomenik je prilikom pada oštetio i klupu.

Potpredsednica SDSS-a Dragana Jeckov osudila je ovaj vandalski čin.

- Ovakvi primeri mržnje i nasilja koji su postali svakodnevnica najbolje govore koliko smo daleko od tolerantnog i normalnog društva. Reviziju istorije nećemo prihvatiti nikad. Fašizacija društva neće nas uplašiti i dalje ćemo biti posvećeni miru i razvoju i radićemo na uspostavljanju boljeg društva za sve građane. Ovim putem pohvaljujem brzu reakciju policije što je važno da se pošalje jasna poruka da ovakvi vandalski činovi neće proći nekažnjeno - rekla je Jeckov.

Snimak rušenja objavljen je na kanalu na Jutjubu.