21.04.2021.

22:10

Foto:

Vesti

ZA BOŽIĆ OBEĆANO, PRED VASKRS ISPUNJENO! Srbija uplatila sav novac za obnovu Hilandara!


Ovo je juče saopštio ministar Nenad Popović, koji je zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posetio Hilandar tokom božićnih praznika, a ovih dana je ponovo bio u obilasku radova na obnovi najveće srpske svetinje.

- Kada sam za Božić, zajedno sa predsednikom Srbije, posetio Hilandar, predsednik je tada igumanu Metodiju i bratiji manastira obećao da će država uplatiti sva sredstva neophodna za obnovu Hilandara. To obećanje je konačno i ispunjeno - rekao je Popović, koji je i zamenik predsednika državne Komisije za obnovu Hilandara.

Vučiću, svaka čast

Kada sam u januaru zajedno sa predsednikom Vučićem posetio Hilandar, on je obećao da će Srbija uplatiti u celosti sredstva neophodna za obnovu. To obećanje je ispunjeno

Nenad Popović, ministar

Požar koji je izbio u martu 2004. godine progutao je severnu polovinu manastira i tada je izgorelo šest od ukupno devet konaka.

- To je bio požar razorniji od požara u Notr Damu. Hvala Bogu na tome što niko nije stradao, kao i što nisu stradali riznica i manastirska crkva... Podrška Hilandaru je podrška očuvanju naše istorije i sećanja na viševekovno trajanje srpske države i crkve. To je zaloga i za našu budućnost, koju gradimo razvijajući se kao moderno, uspešno i demokratsko društvo, ali na čvrstim stubovima naše pravoslavne vere i velike državne ideje slobodne i nezavisne srpske države, koju su gradili naši najveći vladari. Svaki od njih se vraćao Hilandaru i pomagao taj manastir. To je vizija i predsednika Aleksandra Vučića - naglasio je Popović.