24.04.2021.

16:13

Foto:

Vesti

PA VI SE HVALITE NAJVEĆIM LOPOVSKIM PROJEKTOM - REKONSTRUKCIJOM BULEVARA! Mali ponovo rasturio Đilasovog Nikezića!

-  U jednoj stvari jeste u pravu Dušan Nikezić, a to je da je da je Bulevar kralja Aleksandra odličan primer kako se gradilo za vreme Dragana Đilasa! Projekat koji je pratio najveći broj afera, u kome je Državna revizorska institucija našla brojne propuste, I koji je koštao čak pet miliona evra nego što je prvobitno planirano. Ne zaboravite I da je reč o skupom kreditu koji smo mi posle uspešno reprogramirali I smanjili kamatu za duplo. Projekat u kom su prekršeni Zakon o javnim nabavkama I Zakon o budžetskom sistemu je nešto čime se Draga Đilas danas ponosi! Pitam ga, da li je ponosan I što je njegov najbliži saradnik zbog rekonstrukcije tog bulevara završio u zatvoru? A da ne zaboravio I 303 isečena platana zbog čega su se svi Beograđani digli na noge… Tako da – to jeste odličan primer kako se gradilo za vreme Dragana Đilasa!

Mali kaže I da je neverovatno da Đilas I Nikezić danas porede rekonstrukciju jedne ulice u dužini od 2,5 km, sa mrežom auto-puteva koja se trenutno gradi u Srbiji.

-  Oni se ponose što su rekonstruisali 2,5 km jedne ulice, a mi ćemo do kraja ove godine imati čak 8 auto-puteva u izgradnji. Gradimo I modernizujemo železnicu, kliničke centre, bolnice, domove zdravlja, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda… A njima je uspeh jedan bulevar, koji prati toliko afera da Beograđani I danas plaćaju zbog njihovog lopovluka – zaključuje ministar Siniša Mali.