25.04.2021.

22:53

Foto:

Vesti

SAVETNICA ZA MEDIJE NEBOJŠE STEFANOVIĆA: Niko nema odgovor zašto Jurić nije otkrio ime političara pedofila!

- Sredinom januara prošle godine u tekstu za portal „mojnovisad“ Igor Jurić govorio je prvi put o političaru pedofilu. Odlučio se, kako je sam govorio, da tu temu najpre vine u medije. Decidno rekao da ima određene dokaze, fotografije.


Prijavio nadležnim organima slučaj nije. Nastavio da govori u medijima i dalje jeste. Nakon toga, svoja saznanja sa Višim tužilaštvom u Beogradu, na osnovu kojih bi mogli da utvrde ko je političar protiv kog treba pokrenuti hitnu istragu, podelio nije. Tužilaštvo je o tome obavestilo javnost. Nije ga razotkrio ni javno, da bi osigurao da će se postupanje institucija odvijati pod budnim okom javnosti, ukoliko je imao sumnje u to.


Zašto – pitanje je na koje do danas nema konkretan odgovor. Fraze, opšta mesta, nedorečene insinuacije, kontradiktorne tvrdnje i raznorazna druga razvodnjavanja priče koja Srbija sluša od njega već više od godinu, baš kao i večeras, to svakako nisu. I ništa od toga nije ni zaštita za moguću žrtvu, a ni sankcija za mogućeg izvršioca pedofila.


Prosto je, gospodine Juriću, ili prestanite da prikrivate tog političara pedofila, pružite saznanja i dokaze, za koje sami kažete da ih imate, pa da završi iza rešetaka ili recite ukoliko sve ovo vreme ne govorite istinu.