26.04.2021.

12:07

Foto:

Vesti

Ursula fon der Lajden nakon sastanka sa Vučićem: SPREMNI SMO DA PODRŽIMO IZGRADNJU PRUGE OD BEOGRADA DO SEVERNE MAKEDONIJE

 

"Razgovarali smo o borbi protiv pandemije Kovid-19, ekonomskom oporavku, pristupnom procesu gde želimo da vidimo nastavak pozitivnih događanja u oblasti vladavine prava, dijalogu Beograda i Prištine kao i o železničkoj pruzi između Beograda i Severne Makedonije koju smo spremni da podržimo", navela je Fon der Lajen na svom Tviter nalogu.

Ona je dodala da joj je drago što se danas u Briselu sastala sa Vučićem.

Predsedsednik Srbije je, uoči razgovora sa Fon der Lajen, najavio mogućnost dogovora oko "jednog od najvećih infrastrukturnih projekata" koji će potpuno promeniti Srbiju.

Podsetimo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se u Briselu sa predsednicim Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, sastanak dvoje najviših zvaničnika Srbije i EU je u toku u zgradi Berlamon, sedištu Evropske komisije.

Nakon razgovora sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije se sastao sa komesarom za pšroširenje EU, Oliverom Varhejijem , a zatim će imati i radni ručak sa potpredsednikom Evropske komisije i šefom diplomatije EU, Žospeom Boreljom.