13.05.2021.

20:21

Foto:

Vesti

POPOVIĆ I BRATIĆ: Srbija i Crna Gora bratske države!

On je istakao da je Vlada Republike Srbije spremna da podrži sve zajedničke inicijative sa Vladom Crne Gore i da je prirodno da dve zemlje sarađuju najbliže u regionu. Popović je izrazio zahvalnost ministarki Bratić na naporima koje ulaže u to da se u lektire u Crnoj Gori ponovo uvrste srpski pesnici i pisci koji su prethodnih godina uklonjeni iz nastavnog programa.

Informer

- Hvala vam za sve što činite da se srpski narod i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori osećaju zaštićeno i poštovano. To je politika koja doprinosi razvoju prosperitetnih odnosa između naše dve zemlje - rekao je Popović.

Informer


 
Ministarka Bratić istakla je da između Srbije i Crne Gore vlada bratska i sestrinska ljubav. Ona je navela da Crna Gora baštini tradiciju nasleđenu od svojih predaka, a da je u toj tradiciji uvek postojala ljubav prema Srbiji. Ministarka Bratić je istakla da je Vlada Crne Gore spremna za razvoj najboljih bilateralnih odnosa sa Srbijom i tom prilikom pozvala ministra Popovića da poseti Crnu Goru.

Informer


 
Popović i Bratić razgovarali su o mogućnosti formiranja zajedničkog fonda za podsticanje inovacija za mlade inovatore i preduzetnike iz Srbije i Crne Gore, kao i o mogućnosti da se stručnjaci iz Crne Gore u većoj meri uključe u razvoj projekata u oblasti inovacija i visokih tehnologija koji se realizuju u Republici Srbiji.