19.05.2021.

21:32

Foto:

Vesti

E, SAD MOŽETE SAMO DA NAM.... SRPSKO NEBO OD DANAS ČUVA SVIH 14 MIGOVA 29! Stigli su i oni iz Belorusije, OVO U REGIONU NEMA NIKO!


Naša država je tako kompletirala eskadrilu od ukupno 1 4"migova 29", što je i bio plan. Srbija je prethodno od Rusije i njenog lidera Vladimira Vladimiroviča Putina dobila šest "migova 29".
Komentarišući ove navode, profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović kaže da će Srbija sada biti potpuno zaštićena.

- Srpsko nebo će ubuduće štititi 14 "migova 29". Reč je se o avionima generacije "4 plus", koji poseduju modifikovan višenamenski radar, koji istovremeno prati 10 ciljeva u vazduhu i može da gađa dva cilja. Izvršena je modernizacija vođenih raketa vazduh-zemlja, tako da ovi avioni mogu poneti dve samonavođene rakete i četiri samonavođene bombe. Obezbeđen je vazdušni prostor Srbije, naša zemlja je sada vojno najjača u regionu. Sve ovo urađeno je u cilju odbrambenih kapaciteta - objašnjava Bjegović.

Informer

Najjači u regionu

Obezbeđen je vazdušni prostor Srbije, naša zemlja je sada vojno najjača u regionu

Miroslav Bjegović, profesor bezbednosnih nauka

Vojni analitičar Vlade Radulović kaže da je isporuka "migova 29" potvrda odlične saradnje Srbije i Belorusije.

- Dolazak "migova" predstavlja nastavak vojnotehničke saradnje sa Belorusijom. Kompletiranje eskadrile od 14 aviona 'mig 29' potvrda je rešenosti srpskog rukovodstva da modernizuje i ojača oružane snaga naše zemlje - naglašava Radulović.

Moj ugao

NENAD MILORADOVIĆ, MINISTARSTVO ODBRANE

Najviše finansijskih sredstava uloženo je u nabavku i osavremenjivanje aviona, helikoptera, bespilotnih letelica, PVO sistema, radara za vazdušno osmatranje, zemaljske opreme i izgradnju infrastrukture.

 
Šiptari se igraju rata

Takozvani ministar odbrane lažne države Kosovo Armend Mehaj i albanski ministar odbrane Niko Peleši potpisali su juče sporazum o "međudržavnoj saradnji".

- Razgovarali smo o stvaranju pravnog osnova za zajedničke vojne aktivnosti. Potpisani sporazum uključuje integraciju Kosova u NATO pakt - istakao je Mehaj.