21.05.2021.

13:18

Foto:

Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO HOTEL U PRIBOJU: Hvala gospodinu Despiću koji je novac zarađen u inostranstvu uložio u svoju Srbiju /VIDEO/

Predsednika je u Priboju sačekao veliki broj građana. Odmah po dolasku, Vučić je obećao dolazak novih investitora. Predsednik u ovom gradu otvara hotel Terme 36.6, a zatim fabriku AFT.

Predsednik je izjavio da je za dovođenje još gostiju i još investitora važna izgradnja puteva. Najavio je i da sredinom oktobra kreće gasovod za Priboj i Sjenicu.

- Smejali su mi se kad kažem da je bolje nego ikada, a kada ih pitam zašto se smeju i kad je bilo bolje, ne znaju da odgovore. Jedino se plašim oko Kosova - rekao je Vučić.

- Borićemo se, predaja nije opcija - dodao je predsednik.

- Hvala gospodinu Despiću koji je novac zarađen u inostranstvu uložio u svoju Srbiju. Čestitam Pribojcima, a ne mogu da sakrijem sreću i ponos što imamo ovakve ljude. Živela Srbija! - napisao je predsednik na Instagramu.

- Goran Despić radio je u inostranstvu, sada se vratio, i vratio je novac u Srbiju - kaže predsednik, komentarišući otvaranje novog hotela u Priboju.

Vlasnika Despića će, kaže predsednik, odlikovati jer je jedan od onih koji ume da ceni i vidi promene i čovek koji je uložio i uradio mnogo za ovaj deo Srbije. - Neverovatno da ovako hotel izgleda. Čestitam vam i hvala vam što ste novac vratili u Srbiju - rekao je Vučić. Predsednik je najavio i rekonstrukciju pruge, koja prolazi pored hotela.

Obraćanje Gorana Despića, vlasnika hotela

- Ovo je istorijski dan za Priboj, otvara se nemačka fabrika, ali i hotel. Sve ovo je zahvaljujući predsedniku Vučiću. Hotel ima naziv Terme 36.6, jer je vezan za Pribojsku banju - kaže Despić.

- Potreban nam je put da spojimo Priboj i Pribosjku banju sa Zlatiborom - dodao je i rekao je da "nije član nijedne partije", ali duguje veliku zahvalnost predsedniku Vučiću.

Obraćanje predsednika Vučića

- Ponosan sam što sam ovde, za Priboj smo se borili. Mi možemo da uspemo samo ako imamo ljude i porodice kao što je porodica Despić. Čovek je rešio da novac koji je teškim radom zaradio, vrati u Srbiju. Dobio je priznanje SPC, a dobiće i orden Republike Srbije za sve što je uradio za grad. Šta god da smo ponudili, on je naše subvencije odbio - kaže predsednik.

- Milioni evra su uloženi u ovaj hotel, ovo je uspeh vas i svih ljudi Priboja - kaže Vučić i dodaje da "čestita Pribojcima jer su što se tiče vakcinacije jedan od najboljih gradova, preko 50 posto".

Vučić se najpre u Prijepolju sastao sa poljoprivrednim proizvođačima. Predsednik razgovara sa građanima o izgradnji loklanih puteva.

Predsednik je, po dolasku u Prijepolje, izjavio da su saobraćajnice najvažnije za investitore, te će se jedna brza, koja će se spajati sa auto-putem, raditi, kako bi se dovele nove fabrike i kako bi se obezbedila nova ulaganja.

- Potrebna je i kanalizacija, naravno, a mogu da vam obećam put do Mileševe, do Ivanja, kao i Kamena Gora-Bare. Za 15 dana mašine izlaze na teren, počinje izgradnja novih puteva! - rekao je predsednik.

- Pokušaćemo da rešimo mnoge probleme Prijepolja, Priboja, Sjenice i Nove Varoši. Sve radimo da bismo privukli investitore, da bismo zaposlili naše ljude posle mnogo godina propadanja - napisao je predsednik na Instagramu.

Naglasio je da je strateški najvažnije da se urade putevi, kako bi došli investitori u taj kraj.

Vučić kaže da će država uraditi brzu saobraćajnicu koja će spojiti Prijepolje sa Dugom Poljanom, gde će proći deonica autoputa Požega - Duga Poljana - Boljare na granici sa Crnom Gorom.

Podsetio je da će taj deo Srbije biti povezan autoputem do Kotromana.

- Neće investitori da dođu tamo gde nema brze saobraćajnice i autoputa - napomenuo je Vučić.

Dodao je da u Prijepolju treba izgraditi i gasovod, kanalizaciju i drugo, ali da će se prvo raditi na putevima pošto je u razgovoru s građanima video da im je to najpotrebnije.

Dodao je da, na primer, Teklas hoće da gradi još jednu fabriku, ali da je potrebno da se razvuče gasovod od Leskovca do Vranja.

Razgovor s građanima i poljoprivrednim proizvođačima

Građani su razgovarali sa predsednikom u vezi zaposlenja. Razgovarao je sa jednom Prijepoljkom koja je završila psihologiju, a koja svakodnevno putuje na Zlatibor zbog posla. Vučić joj je rekao da će sa njom razgovarati nešto kasnije, kako bi se pronašlo rešenje za njeno zaposlenje u Užicu.

-Što se gasovoda tiče, gasovod je nama strateški vazan, važan je zbog građana, kao i zbog investitora. Koštao bi 75 miliona evra - rekao je Vučić i saopštio lepu vest.

- Ove godine krećemo, uložićemo 30 miliona evra i dobićete gasovod - rekao je Vučić, nakon što se čuo sa ministrom finansija Sinišom Malim.

Predsednik razgovara sa poljoprivrednim proizvođačima. On je rekao da se nada da će za nekoliko godina moći da bude pokrenuta proizvodnja traktora, a ne samo njihovo sklapanje.

Vučić je dobio na poklon suve šljive prelivene orasima i medom, za, kako su rekli proizvođači, vraćanje energije. Poklon mu je uručio dečak Vukašin. Proizvođači Dragana i Aleksandar su odrasli na selu i odlučili su da se vrate u rodni kraj Sedobro, gde suše voće.

Nakon sastanka sa građanima Vučića očekuje sastanak i sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

Predsednik će posetu Zlatiborskom okrugu nastaviti u Priboju gde će otvoriti hotel "Terme 36.6", a potom i fabriku AFT.

Nekadašnji hotel "Priboj", koji se nalazi u centru starog Priboja, otvoren 1950. godine, kasnije poznat pod imenom hotel "Bić", od danas, potpuno renovinar, nosi naziv "Terme 36.6".

AFT je nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju i koja će danas zvanično otvoriti svoju fabriku i u Priboju.