26.05.2021.

16:18

Foto:

Vesti

KOLIKO SU SAMO JADNI, BEDNI I SMEŠNI! Đilasovski "Danas" kao glavnu vest objavio "poraz" SNS u dve Mesne zajednice u Vojvodini!


Đilasovci iz Danasa u tekstu pominju izbore za Savete Mesnih zajednica Boka i Sutjeska u opštini Sečanj, ali ne pominju da su od početka godine održani izbori u ukupno 15 opština na teritoriji APV za 162 mesne zajednice. 

Ukupno je birano 1188 članova saveta mesnih zajednica. 

Uspeh politike Srpske napredne stranke se vidi i na ovim izborima pošto je od 1188 izabranih članova saveta, 1100 iz redova Srpske napredne stranke, što je 92,59% ukupno biranih članova saveta.


Najlošije su prošli u opštini Sečanj gde je od 86 članova saveta mesnih zajednica 65 iz SNS, a 21 iz ostalih stranaka!

SNS je izgubila od SVM-a u pet mesnih zajednica. Ovo su sve mesne zajednice sa stanovništvom koje je dominantno mađarske nacionalnosti. 

Ukupno će SNS imati većinu u 156 saveta MZ (96,29% od ukupnog broja biranih saveta), u pet saveta će SVM imati većinu i u MZ Sutjeska  i MZ Boka u Sečnju će lokalna grupa građana imati većinu.

Dakle, po ugledu na njihovog mentora Dragana Đilasa, koji priznaje samo one izbore na kojima bi eventualno mogao da pobedi, kolege iz Danasa ne pominju da je na izborima u 162 Mesne zajednice SNS odneo ubedljivu pobedu u čak 157, dok je Savez vojvođanskih Mađara pobedio u tri MZ.

Na pitanje kako komentariše pisanje pojedinih medija da je SNS pretrpeo poraz na izborima za Mesne zajednice u opštini Sečanj, Vučić je objasnio da se za savete mesnih zajednica biralo 1.188 odbornika, a da je SNS dobio 1.100 mesta.

- Od preostalih odborničkih mesta Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 40, a svi ostali zajedno 48 mesta. Ako to ljudima nije dovoljno jasno onda ne znam. Ali naredni put ćemo na svakom mestu pobediti. Ovakvi izbori su dobri, jer pokazuju gde pobeđujemo, gde imamo loše ljude, i gde moramo da menjamo stvari - naglasio je on.

Vučić je poručio opoziciji da se slobodno raduju malom broju odborničkih mesta koja su dobili.

Kako Informer saznaje, predsednik Vučić je naredio svojim najbližim stranačkim saradnicima da provere šta je uzrok poraza naprednjaka u Mesnim zajednicama Boka i Sutjeska i da će to biti jedna od tema na sednici Glavnog odbora u subotu 29. maja.