30.05.2021.

14:05

Foto:

Vesti

Licemerje đilasovskih medija: Napali Vučića zbog Handkea, a ne smeta im orden za ustaškog ratnog zločinca!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je 9. maja austrijskom piscu Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena i zahvalio mu za sve što čini za Srbiju.

Ne bi to bilo ništa čudno da paljbu po predsedniku zbog tog čina nisu odmah započeli mediji pod kontrolom Dragana Đilasa.

Informer

Handke je primio orden Karađorđeva zvezda prvog stepena za “naročite zasluge u predstavljanju Srbije u oblasti javnih i kulturnih delatnosti i ličnom istrajavanju u beskompromisnoj odgovornosti prema istini”, a baš to je zasmetalo medijima pod kontrolom Dragana Đilasa.

Za medije pod kontrolom Dragana Đilasa su “najproblematičniji” stavovi koji podržavaju Srbiju.

Informer

Njima je zasmetalo to što je nobelovac dobio orden Karađorđeva zvezda, ali nije im zasmetalo što je predsednik Hrvatske Hrvatske Zoran Milanović vratio ćin i odlikovanja monstrumu iz Osijeka, Branimiru Glavašu, pa su o tom skandaloznom događaju izveštavali “ravno”.

Sedam ratnih odlikovanja i čin general-bojnika Branimiru Glavašu 2010. godine oduzeo je tadašnji predsednik Ivo Josipović.

Informer

Branimiru Glavašu su vraćena ratna odličja Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Red bana Jelačića, Red Ante Starčevića, Red hrvatskog trolista, Spomenica domovinskog rata i Spomenica domovinske zahvalnosti.

Branimir Glavaš bio je pravnosnažno osuđen za ratni zločina protiv srpskih civila u Osijeku 1991. na osam godina zatvora.

Slučajevi za koje je osuđen po komandnoj odgovornosti poznati su kao “Garaža” i “Selotejp”.

Prema presudi, ubijeno je više srpskih civila, od kojih su neki bačeni u reku Dravu vezanih ruku i sa selotejp trakom preko usta, a neke od žrtava su bile prisiljene da piju kiselinu iz akumulatora u garaži Sekretarijata za narodnu odbranu u Osijeku, na čijem čelu je bio Glavaš.