04.06.2021.

09:58

Foto:

Vesti

VUČIĆEVA REČ VREDI VIŠE OD SVEGA! Vulin: HAPŠENJE JOVIČIĆA DOKAZ DA NEMA ZAŠTIĆENIH, u ovoj zemlji se poštuje zakon! /VIDEO/

Vulin je za RTS rekao da je do sada bilo nezamislivo da neko ko je na vlasti bude uhapšen i istakao da je hapšenjem Aleksandra Jovičića poslata jasna poruka da neće biti zaštićenih.

- Predsednik Aleksandar Vučić je bio veoma jasan da niko neće biti zaštićen i pokazao da data reč vredi više od svega i ovo je dokaz da se u ovoj zemlji poštuje zakon - rekao je Vulin.

Pored predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića uhapšeno je još sedam osoba.

Reč je o saradnicima Jovičića i terete se za zlouptrebu službenog položaja i trgovinu uticajem.

- Oni su najpre stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani - objasnio je Vulin.

Ova operacija je pripremana mesecima jer, kako je rekao Vulin, najduže se prikupljaju dokazi.

- Tužilaštvo se ne igra svojim autoritetom, na tome se radilo mesecima. Ušli smo u pretres,  a na saslušanju kod tužioca buiće doneta odluka o pritvoru - rekao je Vulin.

Ministar nije želeo da komentariše navode da li je prilikom pretresa pronađen novac i naglasio da samo tužilac može da kaže za šta se neko sumnjiči.

Prema rečima ministra policije, Jovičić je uhapšen pre dolaska na posao, a izvršen je pretres njegovih i privatnih i radnih prostorija.

- Ovo je nešto što se nije moglo zamisliti u ranijem periodu. Ako ste bili na vlasti, bili ste zaštićeni od svega, ali je predsednik Vučić rekao da nema zaštićenih, i on je ispunio svoje obećanje - rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.