04.06.2021.

12:24

Foto: Kosovo onlajn

Vesti

Dendias u Prištini! Grčki ministar spoljnih poslova dao podršku dijalogu

- Nećemo dozvoliti da druge zemlje podrivaju stabilnost. Zapadni Balkan pripada EU, ispunili ste ključne uslove, koji su značajni, mi ćemo da nastavimo sa podrškom. Mi smo ovde da vam pomognemo - naveo je Dendias, koji je i naglasio da podržavaju nastavak dijaloga Prištine i Beograda i postizanje konačnog dogovora.

Donika Gervala izjavila je da je nezavisnost Kosova činjenica i da će se odnosi s Grčkom sa ekonomskih podići na viši nivo. 

Informer

- Nezavisnost Kosova je činjenica i što se ona što pre prihvati obezbediće se jedna sigurna perspektiva za Kosovo. Nastavićemo dijalog sa Grčkom po ovom pitanju. Kosovska kancelarija u Atini, iz jednostavne kancelarije za ekonomska pitanja, sada će prerasti u kancelariji takozvanog interesa sa pristupom drugim oblastima, uključujući politiku - navela je Gervala.

Dendias će se danas sastati i sa predsednicom Vjosom Osmani, predsednikom parlamenta Gljaukom Konjufcom i premijerom Aljbinom Kurtijem.

Dendias je posetio Prištinu i prošle godine, 9. oktobra 2020. godine, kada je Avdulah Hoti bio na čelu vlade, a Vjosa Osmani v.d. predsednika.

On je tada naveo da je njegova poseta, između ostalog, pokazatelj regionalne saradnje među susedima.