04.06.2021.

13:52

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vesti

NEMA ZAŠTIĆENIH ČLANSKOM KARTOM! Vučić: Neće partija spasiti onoga ko je učnio bilo šta protivzakonito!

U obraćanju javnosti rekao je da ne želi da ulazi u pojedinačne slučajeve i ne zna šta su razlozi, ali da želi da podrži sve nadležne institucije u borbi protiv kriminala i korupcije.

On je istakao da svi od policije do pravosuđa treba da rade svoj posao bez ogranicenja i bez obzira na to da li čovek pripada SNS ili nekoj drugoj partiji.

Poručio je da Srbija ne sme da liči na Srbiju iz 2000-e kada je pljačka, kako je rekao, bila jedini način i jedini smisao bavljenja politikom.

- To je važna poruka za građane da nema zastićenih i da bilo koja članska karta ili rukovođenje u stranci nikoga ne moze da spase od reakcije nadležnih organa ako je činio nešto protivzakonito - zaključio je Vučić.

Predsednik je rekao da ne zna mnnogo detalja u vezi sa hapšenjem predsednika Opštine Palilula Aleksandra Jovičića, ali i da ne želi da poredi privođenje zbog divlje gradnje sa onima koji su ubijali na desetine ljudi, sekli im delove tele i mleli u mašinama za meso.

- Razlika nas u odnosu na druge je to što nema zaštićenih, da ko učestvuje u korupciji i nelegalnim radnjama mora da odgovara. To je važna poruka za sve ljude - rekao je Vučić u odgovoru na konstataciju novinara N1 tv da nije dao informaciju o tom hapšenju i sta zna o tome

Primetio je da je i njegov prethodnik Boris Tadić izjavio da za hapšenje jovičića i njegova nedela treba da odgova i Aleksandar Vučić i odgovorio da ne mora jer oni nisu ni hapsilitreba da odgovara za to hapšenje.

Ne mora, kaže, jer njegovi prethodnici nisu ni hapsili.

Kada je reč o Jovičiću rekao je da da naravno da mora i da treba da se gradi, i da na to svako ima pravo, ali mora da dobije dozvolu nadležnih organa, a ne da sa tim trguje.

- Ništa od tih para nije otišlo u stranku, već u njihove džepove - rekao je predsednik.

Informer

Hapšenje Aleksandra Jovičića

Podsetimo, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić uhapšen je zbog nelegalne gradnje na Adi Huji i Višnjici.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.