07.06.2021.

18:25

Foto:

Vesti

VULIN: Žandarmerija spremna da ispune svaku naredbu Vučića!

- Pripadnici Žandarmerije spremni su i obučeni da odgovore na sve bezbednosne izazove i ispune svaku naredbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je jasno poručio da u zaštiti države i njenog integriteta, ekonomske stabilnosti i borbi protiv svih vidova kriminala neće i ne može biti zaštićenih - rekao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je pripadnicima Žandarmerije poručio da porodice koje ih čekaju zaslužuju da im se vrate živi i da je zato prva i najveća briga bezbednost svakog od njih, kao i da će biti učinjeno sve da budu opremljeni i obučeni.

- Svojim porodicama i zemlji trebate živi i zdravi i zato je briga o vašoj bezbednosti na prvom mestu. Ne mora se biti mrtav, da bi se bio heroj, vratite se iz svake akcije kao živi heroji  - poručio je Vulin.

Dodao je da dani, meseci i godine koji su pred nama neće biti laki i mirni, ali da će bezbednosni sistem Srbije "u trenucima kada zlo nastupi i kada je naš narod ugrožen biti jedno, spreman da sačuva svoju zemlju i narod".

Pripadnici Odreda Žandarmerije u Nišu kroz taktičko-pokaznu vežbu prikazali su sposobnosti i veštine u rešavanju kriznih situacija izazvanih terorističkim napadom, pružanju pomoći taocima, kao i taktike upotrebe streljačkog naoružanja.