08.06.2021.

14:43

Foto: Beta

Vesti

ĆUTA - LICEMER I LAŽOV! Dok je protestovao govorio kako se ne bavi politikom, a danas rekao kako se oduvek bavi politikom! Foto

 

11. aprila predsednica Vlade Ana Brnabić je na TV Pink poručila organizatorima i učesnicima Ekološkog ustanka da ne politizuju pitanje ekologije, na šta su oni odgovorili da se oni bave životnim problemima, a ne politikom.

"Organizatori i učesnici Ekološkog ustanka, protestnog skupa boraca za zaštitu životne sredine, koji je 10. aprila održan u Beogradu, u jednoj stvari su saglasni sa svojim kritičarima iz vrha vlasti. I jedni i drugi misle da pitanje životne sredine nije političko pitanje. Vlast je optužila "ustanike" da su tu temu politizovali. Nemojte to da radite, "ne politizujte pitanje ekologije", poručila im je predsednica Vlade Ana Brnabić.
 
To su potpuno neosnovane optužbe, uzvratili su "ustanici" i naglasili da se oni bave životnim problemima, a ne politikom.

"Mesta za politiku u Ekološkom ustanku nema, a neće ga nikad ni biti, jer ona ljude deli", rekao je tada jedan od organizatora protestnog skupa Aleksandar Jovanović Ćuta. 

Informer


 
Ipak, već 8. juna na đilasovskoj televiziji Nova S se predomislio i istakao da se bavio politikom. 

"Mi smo se bavili politikom, iako su neki tvrdili da nismo. Ono što smo radili je čist politički rad", rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta iz udruženja Odbranimo reke Stare planine za Nova S.

Informer