11.06.2021.

15:43

Foto:

Vesti

DRAMA MINISTARKE KISIĆ TEPAVČEVIĆ, ZABRANJEN JOJ ULAZ NA KOSOVO: Priština je moje profesorske obaveze iskoristila u dnevno političke svrhe!

- Na ovaj način mi je onemogućeno da obavljam svoju profesorsku dužnost i radnu obavezu, a onemogućena mi je i sloboda kretanja - rekla je ona novinarima.

Kaže da je u prethodne tri školske godine držala nastavu na Medicinskom fakultetu na KiM po redovnoj dinamici, s tim što je prethodna školska godina bila organizovana onlajn.

- Međutim, sada je junski ispitni rok, koji je jedan od najvećih rokova koje studenti željno čekaju. Za danas je bio zakazan ispit na trećoj godini za studente medicine i sinoć nešto posle 22 sata dobijeno je obaveštenje, samo jedna rečenica bez ikakvog obrazloženja, da mi nije odobren ulazak na područje KiM - rekla je Kisić Tepavčević.

Na pitanje šta misli da je bio razlog zabrane, kaže da je na vreme poslala najavu za dolazak i u skladu sa svim procedurama i da je htela da ode isključivo kao profesor Medicinskog fakulteta, a ne kao ministar i član Vlade Srbije.

- Jako mi je žao što su prištinske institucije moje profesorske obaveze iskoristile u dnevno političke svrhe i što su po ko zna koji put prekršile potpisane sporazume - navela je Kisić Tepavčević.

Izvinila se studentima koji su danas čekali na ispit dodajući da svi znamo koliko su ispiti i njihovo odlaganje stresni za studente.

- Poručujem im da ostanu odgovorni, snažni i jaki, kakvi i jesu i da ćemo u narednom periodu učiniti sve da se što pre vidimo.