12.06.2021.

12:31

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

NE MOŽE IZLAGANJE SVENA ALKALAJA DA UZNEMIRI VUČIĆA! Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu o izlaganju BiH predstavnika u Savetu bezbednosti UN

- Narodski rečeno, teško da miš može da uznemiri lava! Da Sven Alkalaj, kao i ljudi sličnog profila i njihove isprazne priče, mogu da  uznemire državnika, kakav je srpski predsednik Aleksandar Vučić, u najmanju ruku je smešno - smatra Vujadinović. 

- Ako pak govorimo o totalnom nonsensu i budalaštini,jedino što se tako uopšte može nazvati, je obraćanje Sven Alkalaja u Savetu bezbednosti UN, jer su time prekršene sve procedure zemlje koju je on trebao da predstavlja. Ako je neko i sumnjao, tog dana je ogoljen i privid legitimiteta koji ima Sven Alkalaj, pogotovo kada je u pitanju srpski narod. Kršeći sve procedure sopstvene države, trudio se da na svaki način uvredi narod koji većinski živi pa pola teritorije BiH, nazivajući ga
"bosankim Srbima".

- Onako, kako se on nikada nije nazivao. Time je Sven Alkalaj  potvrdio činjenicu, da je jedino predsednik Vučić na Savetu bezbednosti UN predstavljao Srbe, gde god oni živeli. Naravno , tu spadaju i svi Srbi koji žive u BiH. Dao je Alkalaj još jedan dodatni motiv Srbima da se ujedine oko srpskog predsednika Aleksandra Vučića, kao jedinog čuvara njegovog ugleda i integriteta pred međunarodnim institucijama.

Vujadinović dodaje da Alkalaj nema legitimitet da priča o otvorenim pitanjima BiH i Srbije, jer o tome nema saglasnosti ni u samoj BiH.

- Alkalaj i njemu slični će morati da prihvate činjenicu da će i o tome morati da se dogovore sa predstavnicima srpskog naroda u BiH, poštujući Ustav i zakone te zemlje i Dejtonski sporazum, čiji je garant i Republika Srbija.

- Na kraju, Srbija, njen predsednik i institucije ostaju otvorene za svaku vrstu saradnje sa svima u  regionu, insistirajući na zajedničkoj budućnosti i razvoju svih sa kojima Srbija i srpski narod vekovima žive - poručuje Vujadinović.