22.06.2021.

14:19

Foto: printscreen RTS

Vesti

MI SMO ZLOČINCI, NAMA SU RUKE KRVAVE, A VI STE ANĐELI NEBESKI? TEŠKO MI JE DA POVERUJEM U TO!

On je poručio i da je Srbija danas umorna od mnogih stvari, od svoje, kako kaže, zavade sa Evropom, ali i od Kosova i poručio da treba naći rešenje.

- Srpska javnost mora da zna da će morati da razgovara sa ljudima sa Kosova čiju su decu ubijali. Vi ćete možda u rundi dijaloga imati nekog čiju porodicu su porodicu ubili Škorpioni - rekao je Šaip Kamberi.

Kazao je da srpski narod mora tuđim očima pogledati sebe i konačno shvatiti da je sticanje prijatelja važnije od osvajanja teritorije.

- Danas se mora shvatiti da je nezavisnost Kosova logična posledica raspada bivše SFRJ kao i da su nad albanskim narodom 1998. I 1999.godine u ime srpske države počinjeni teški ratni zločini - rekao je Kamberi.

Kamberi kaže da srpska javnost mora da zna da su, kako tvrdi, masakre počinile vojne, policijske i paravojne snage nad albanskim stanovništvom.

Kaže da je Srbija umorna od mnogih stvari, od svoje zavade sa Evropom koju ne poznaje, ali i od Kosova, te poručuje da treba naći rešenje.

Informer

Na njegovo izlaganje odgovorio mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić: 

- Mogli ste da čujete da mi Srbi nikada nismo bili ni sveci, ni zločinci. Od vas nikada nismo čuli da ste vi činili zločine. Mi smo zločinci, a vi ste anđeli nebeski? Teško mi je da u to poverujem - rekao je Vučić.

Ko će da priča o zločinu nad porodicom Šutaković, gde su troje dece, manje od 18, 13 i 10 godina, Aleksandar, Đorđe i Radoman ubijeni zločinački i zajedno sa svojim ocem i majkom pokopani, pita Vučić.

- Oni ne mogu da dođu u Prištinu da vam pričaju kako su te zločine proživeli, jer oni nisu preživeli, ni Aleksandar, ni Đorđe, ni Radoman - rekao je on.

Informer

Vučić je objasnio da je to razlika između Kamberija i njega u tome što on ne prikriva zločine.

On je pitao Kamberija i Kurtija gde su sada ubice Aleksandra, Đorđeta i Radomana.

- Nema pravde za srpske žrtve i neće ih ni biti - konstatovao je Vučić.

On je rekao da je suština u tome što je Kamberi rekao da je "Srbija ubijala decu"!

- Oni hoće da u udžbenike i istorijske knjige uđe da je Srbija ubijala decu, a ne zločinci - upozorio je Vučić, podsetivši da nijedan pojedinac nije naveden u crnogorskoj Rezoluciji o Srebrenici.

Odgovaravši o tvrdnje o "aparthejdu nad Albancima", Vučić je rekao da je to "aparthejd" egzodusa Srba sa Kosova i Metohije, te guranje u anus staklenih flaša Srbima povratnicima.