24.06.2021.

09:25

Foto:

Vesti

KRETENU, ZAR TI NISU REKLI DA MORAŠ DA PIJEŠ DOSTA TEČNOSTI? Bakira opet udarilo sunce u glavu, pa bi da nam deli lekcije o Kosovu i Srpskoj!


- Država Srbija je zorno dokazala da nema pravo vladati nad Kosovom. To su oni sami sebi uradili kada je Kosovo u pitanju. Kosovo je bilo autonomna oblast, Republika Srpska je jedan entitet zahvaljujući Ustavu koji se sutradan može promeniti, a ne zahvaljujući Dejtonskom mirovnom sporazumu. To dvoje se ne može porediti - rekao je Izetbegović, prenosi N1.

Govoreći o odnosu Srbije prema BiH, Izetbegović je naveo da je poznato da je srpska strana predvođena Slobodanom Miloševićem i Radovanom Karadžićem etnički očistila od nesrba pola teritorije BiH, prenosi N1.

- Napravila je logore, silovala i ubijala, porušila sve tragove postojanja dva druga naroda. Ista ta strana i režim je isto zlo napravilo na Kosovu i u BiH. Nemaju istorijskih, moralnih niti pravnih činjenica na koje se mogu pozvati i izjednačiti prava Srba u BiH i prava Albanaca na Kosovu", tvrdi Izetbegović.

On smatra da bi Srbija trebalo da doživi katarzu i konačno se suoči s onim što je uradila i izvini se i Bosni i Hercegovini i Kosovu.