06.07.2021.

12:17

Foto:

Vesti

ĐILASOVCI BI DA LEKARI DELE FLAJERE, a ne da leče ljude! Lončar: Možda bi hteo da angažujemo neku njegovu firmu, DA OPET DOĐE DO LAKE LOVE!

Iz S SP-a su, naime, juče izneli niz kritika zbog preseljenja ambulanti iz zgrade Poliklinike KSC, tvrdeći da pacijenti koji dođu na pregled "ne mogu da se snađu u napravljenom haosu", te su zatražili da se na prilazu i ulazu u Polikliniku dele flajeri sa tacnim lokacijama ambulanti, kao i jasne putokaze ka svim klinikama.

- Krucijalne primedbe - primetio je ironično Lončar u pisanoj izjavi.

- Možda bi najbolje bilo da lekari, umesto da leče građane, po KCS-u dele flajere? Ili da za te poslove podele flajera i izrade bilborda po krugu bolnice, poslove PR-a i marketinga KCS angažuje neku od mnogobrojnih Ðilasovih marketinških firmi, da im omogući laku zaradu, kakvu su pravili kroz različite kombinacije dok su vladali? - upitao je Lončar.

Ministar je istakao da se novi KCS gradi ubrzano, da su radovi u punom jeku, kao i da ni jednog trenutka tokom čitavog perioda izgradnje, pružanje zdravstvenih usluga pacijentima kojima su neophodne nije bilo zaustavljeno ili onemogućeno.

- Da, pojedine ambulante su izmeštene, premeštene na druge lokacije u krugu KCS, ali rade, svakoga dana, svakoga časa - naveo je Lončar.

Kako kaže, Ðilasu i "njegovim stručnjacima za zdravstvo" smeta i to što su pojedini lekari, posle godinu i više dana rada u crvenim zonama i uslovima kovid epidemije, pronašli par dana da se odmore, da najzad budu nekoliko dana zajedno sa porodicama, pripremajući se za, po svemu sudeći, novu, jesenju borbu sa korona virusom.

- Znamo kakav su status imali lekari u vreme Ðilasa, kada su klinički lekari u bolnicama imali plate koliko danas imaju medicinske sestre I tehničari. Na sreću građana, vreme tajkuna u Srbiji je prošlo. Srbija se gradi i razvija, zdravstveni sistem unapređujemo i razvijamo svakoga dana, a oni kojima to smeta, mogu da dele flajere, a ne lekcije gradanima Srbije - dodao je Lončar.

S SP je juče u saopštenju zatražilo i te završetak rekonstrukcije Poliklinike KCS u planiranom roku.