23.07.2021.

23:34

Foto:

Vesti

BRUKA U HAGU "NESTALI" DOKAZI PROTIV ZLOČINCA! Dokaze protiv Tačija "progutao" računar?!

Sasvim je, međutim, indikativno to što je "nestao" samo materijal koji tereti Tačija, dok su oni dokazi koji mu idu u korist i dalje u sistemu!?! Kler Loson iz tužilačkog tima izjavila je da će zbog ove "nezgode" tužioci u procesu protiv Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija raditi i tokom letnje pauze, od 26. jula do 16. avgusta, kako bi do 27. avgusta "ponovo pripremili sve dokaze".

- Postoje poteškoće u radu kompjuterskog programa u koji se unose spisi. U njemu je nestao jedan ceo komplet materijala i još nije pronađen. Dosad su obelodanjeni svi pregledani, potencijalno oslobađajući materijali za okrivljene, a oni materijali koji još nisu pregledani biće obelodanjeni u narednom periodu - rekla je Losonova.

Komentarišući ovaj iznenadni "gubitak" dokaza u Hagu, advokat Toma Fila kaže da se ništa ne može sakriti.

- Danas je tehnologija toliko napredovala da sve što se izbriše može da se vrati. Dakle, može se i ovo rešiti. Bitnija je ozbiljnost suđenja i da li tamo u Hagu žele istinu i pravdu, jer niko nije optužio Albaniju što je obučavala i naoružavala teroriste OVK da napadaju Srbiju, niko ne pominje više "Žutu kuću"... Videćemo kako će biti procesuirani optuženi, kakve će presude biti i gde će izdržavati kaznu. Ako ih prebace na Kosovo, velike su šanse da uopšte ne budu u zatvoru - upozorava Fila.