26.07.2021.

17:12

Foto:

Vesti

PROVALJENI! NOVINARI ĐILASOVSKIH MEDIJA SLEPO VERUJU IZVORU INFORMACIJE! Ključni argument protiv onoga što rade KRIK i Đilasovski mediji! Zarad senzacionalizma stavljaju INTERES KRIMINALACA NA PRVO MESTO!

Jasno je da Veljko Belivuk i Marko Miljković lažima pokušavaju da se bore za goli život kako bi pokušali da na neki način izbegnu doživotnu kaznu zatvora koja ih neosporno čeka, pa tako daju lažne iskaze đilaosvskim medijima koji to oberučke prihvataju.

Đlasovski mediji, gotovo po direktivi, prenose laži ovih ozloglašenih kriminalaca koji su počinili monstruzne zločine. 

Suština svega je da su novinari đilasovskih medija pali na tačku dva iz Kodeksa novinara Srbije, a ona jasno glasi:

Informer

„Novinar ne sme slepo da veruje izvoru informacija. Novinar mora da vodi računa o tome da izvori informacija često slede svoje interese ili interese društvenih grupa kojima pripadaju i prilagođavaju svoje iskaze tim interesima“, a u njenim smernicama stoji: „U kontaktu sa izvorima informacija neophodna je posebna pažnja kako bi se izbegla stvarna ili prividna pristrasnost, proistekla iz prisnih ličnih odnosa“, kao i: „Čitaoci/gledaoci/slušaoci moraju da budu obavešteni o neposrednoj koristi koju izvor može ostvariti od objavljivanja informacije. Ako izvor ima neposredan interes, ili nastoji da se s nekim obračuna, čitaoci/gledaoci/slušaoci moraju o tome da budu obavešteni.“

Informer

Interes izvora (kriminalaca u zatvoru) u slučaju novinara đilasovskih medija je više nego očigledan, a on je pokušaj izvlačenja iz zatvora.

Prosto je nemoguće da novinar koji prenosi iskaze Veljka Belivuka i marka Miljkovića ne zna za ovu tačku iz Kodeksa, i nema u vidu interese koji ti kriminalci imaju. 

Informer

Samim tim, ako prenese njihove lažne iskaze, kao što su to uradili novinari N1, Nova S, Newsadria max, KRIK, on jednostavno prestaje da bude profesionalni novinar, a što takođe potvrđuje Kodeks.

Jasno je da oni ne mogu a da ne znaju da kriminalac kada daje informaciju za objacu nem svoj partikularni interes da sebi pomogne i izvuče se za ozbiljno krivično delo ili umanji kaznu eventualno. 

Novinari đialsovskih medija sve ovo itekako dobro znaju, i jasno je njima sve šta se dešava i zbog čega su dobili te informacije, ali i dalje rade i prenose izjave i vrte to svakodnevno zarad senzacionalizma i veće posećenosti njhiovih medija.