28.07.2021.

16:16

Foto: Ministarstvo odbrane

Vesti

OBELEŽEN NACIONALNI DAN EGIPTA! Ministar Stefanović sa ambasadorom Alguvejlijem

Na početku svečanosti, intonirane su himne Srbije i Egipta, a nakon toga obratio se ambasador Alguvejli koji je poručio da danas, s obzirom da je kultura Srbije bogata, slave i doprinos koji je naša zemlja dala ovom regionu.

Alguvejli je naglasio i da danas proslavljaju uticaj Srbije na istoriju čovečanstva.

- Srećan sam što je ovo treći Nacionalni dan koji imam zadovoljstvo da organizujem i to u tri nacionalne institucije Srbije - Narodnom muzeju, Narodnom pozorištu i sada Narodnoj biblioteci - kazao je Alguvejli.

Prema njegovim rečima, izbor nacionalnih institucija Srbije kao mesta obeležavanja Nacionalnog dana Egipta, je simbolika, koja govori i o bogatstvu i kvalitetu prijateljstva između dve zemlje.

Informer

Ocenio je da su gosti na današnjoj proslavi najbliskiji prijatelji koji doprinose odnosima Egipta i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U tom smislu, posebno je spomenuo potpredsednika Vlade i ministra odbrane Nebojšu Stefanovića podsećajući da je nedavno i boravio u Egiptu radi potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti odbrane.

Povodom Nacionalnog dana Egipta, Ambasada i Narodna biblioteka Srbije priredili su izložbu "Umetnost kaligrafije, nakit i artefakti, od drevnog do modernog Egipta".

Prijemu su prisustvovali i visoki državni zvaničnici, predstavnici Ministarstva odbrane, verskih zajednica i diplomatskog kora.