01.08.2021.

18:02

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Vesti

SRBIJO, NE MEŠAJ SE, ALBANCI NEK SAMI REŠE KO JE ŠERIF - KURTI ILI RAMA! Aljbin optužio Edija da radi za Vučića i da gura Rusiju i Kinu na Blakan!

- "Otvoreni Balkan" više liči na Balkan otvoren za uticaje sa istoka, posebno iz Ruske Federacije i Kine, kao i otvoren za autokratiju, korupciju, ratne zločince, suprotno evropskim vrednostima demokratije i vladavine prava -rekao je Kurti novinarima, prenose prištinski mediji.

Prema njegovim rečima, zajedničko tržište nije moguće sve dok "Srbija ne prihvati da se suoči sa prošlošću".

Ramina pšoruka direktan je udarac za premijera Albanije Edija Ramu, koji čvrsto stoji iza projekta "Otvoreni Balkan".

Šaviše, ističu brojni nalaitičari i u Prištini, ali i u Tirani, Kurtijeve reči mogu se protimačiti na samo jedan način! To ne samo da je brutalna optužba, već i opasna tvrdnja da Rama radi za Vučića, Putina i Sija i da čini sve da sruši napore Zapada i NATO na ovom delu Balkanskog poluostrva. 

SRBIJA JE OVO ČEKALA DECENIJAMA! Turski tok postaje jedna od ključnih gasovodnih arterija Evrope, POSLE OVOG VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO!

Podsetimo, premijer Albanije Edi Rama poručio je da se kroz inicijativu "Otvoreni Balkan" želi doneti primer Evropske unije s ciljem provedbe četiri temeljne ekonomske slobode: sloboda kretanja ljudi, kretanja roba, kapitala i usluga, prenosi agencija Anadolija.

- Ovaj region više ne može ostati talac prošlosti ni u jednom aspektu i ko još uvek ne razume koliko smo mali dok smo podeljeni, dok stvaramo više radnih mesta, otvaramo više perspektiva za dobro plaćen posao, posebno za mlade ljude, osuđen je da živi u prošlosti - rekao je Rama.

Očekujem da nam se priključe i ostali - zajedno možemo mnogo!

Naglasio je da se ove tri zemlje u budućnosti žele pokazati kroz inicijativu koja, prema njegovim rečima, ne izmišlja ništa novo, već "jednostavno donosi na ove prostore primer EU s ciljem implementacije četiri temeljne slobode."