01.08.2021.

19:31

Foto: Printscreen RTS

Vesti

/FOTO/VIDEO/U FEBRUARU PENZIONERI DOBIJAJU PO 20.000 DINARA OD DRŽAVE! ! Predsednik Vučić saopštio sjajne vesti!

Predsednik Srbije je na početku pričao o "Otvorenom Balkanu" i saradnji Srbije sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

- Mislim da je u Makedoniji doneta istorijska odluka. Sa toliko strasti i uverenja ćemo prionuti na posao. Mnogo toga je potrebno da se uradi da bi do 2023. uspeli da ostvatimo "Otvoreni Balkan". Milion stvari morate da uradite, da obavite da bismo omogućili ljudima da kad idu u Makedoniju i Albaniju da ne vide granicu.

- Otvoreni smo i za druge iz regiona, ali to je na njima. Mi nećemo vršiti pritisak. Mi radimo ono što možemo najbolje za svoju zemlju - objasnio je predsednik.

Aleksadnar Vučić govorio je i o ekonomskom rastu.

Informer

- Stopa rasta za drugi kvartal je procena 13,4 odsto. Istovremeno, kada saberemo ovu i pretgodnu ogdinu imaćemo rast od +6, to neće imati niko u Evropi. Bićemo u ove dve godine najuspešniji u Evropi. Taj rast nam donosi  sve. 

Predsednik Srbije je saopštio sjajne vesti za penzionere, ali i za sve punoletne građane.

- Već 20. septembra će početi isplata 50 evra za penzionere, sredinom novembrapo 30 evra za punoletne građane, a onda između 13. i 15. decembra kreće isplata i onih dodatnih 20 evra. A ono što imam da kažem jeste, da će država u februaru, najkasnije početkom marta svim penzionerima u Srbiji uplatiti po 20.000 dinara - saopštio je Vučić.

Situacija u BiH

- Srbija će da radi sve što može da se sačuva mir i stabilnost, mada su potrebni razgovori i dijalog. Za to uvek morate da imate dve strane, nije dobro kada se nešto nameće sa strane. U naredna tri dana, dakle 4. ovde imamo obeležavanje Oluje, tog dana će u Beogradu biti kompletno rukovodstvo Republike Srpske. 

Borba protiv kriminala i mafije

- Ja želim da čestitam Tužilaštvu i svim tžiocima u Srbiji koji su radili na slučaju Miljkoić - Belivuk. Želim da čestitam svim pripadnicima policije, BIA. Sve što smo uradili, radili smo sami. FBI nije radio ništa, apsolutno ništa povodom ovog slučaja. FBI ne postoji kada je reč o slučaju Belivuk. Radile su naše službe i odlično su to radile. Želim da se zahvalim tim junacima. U prvom trenutku mi je bilo sramota da odgovaram na laži koje su iskazane. Mi ćemo sutra podneti krivičnu prijavu protiv sebe. Sve što su svi prenosili.

Informer

O sportistima u Tokiju!

- Čovek se borio za svoju zemlju. Otišao, borio,, ginuo za svoiju zemlju. Nije pobedio pa šta sad. Da samo vidite kako izgledaju Majdov i džudisti. Desi se. Izgube 1:0 slučajno. Očekujemo nove medalje, biće još. Uradili smo sve što možemo. Videli su ljudi kako se naši sportisti bore za zemlju. Ostali su naši rvači, ostala je Jovana Preković, Ivana Španović, kajakaši, želimo im sreću i hvala im na svemu. Hvala im što vole napšu zemlju - rekao je Vučić