02.08.2021.

12:19

Foto: printscreen

Vesti

Premijeka Brnabić u Jablaničkom okrugu: Moramo dodatno da ulažemo, da gradimo i podižemo Srbiju!

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izrazila je zadovoljstvo što, kako je istakla, Medveđa, a pogotovo Sijarinjska banja, danas izgledaju drugačije i imaju sasvim drugačiju perspektivu.

Istakla je da je to ministarstvo ove godine izdvojilo 750 miliona dinara za vaučere, navodeći da je podeljeno 150.000 vaučera.

- Interesantno je da je ove godine Sijarinska banja izbila u prvih top pet destinacija, kada govorimo o popularnosti banja kod naših građana koji koriste vaučere - kazala je Matić.

Navela je da su tu i Vrnjačka banja, Soko banja, Banja Koviljača i Ribarska banja koje su tradicinalno uvek bile veoma tražene, ali da Sijarinska banja tokom poslednje dve godine doživljava neku vrstu procvata.

Matić je istakla da je resorno ministarstvo u periodu od 2016. do 2021. godine samo za infrastrukturne projekte izdvojilo 28 miliona dinara.

Govorila je i o ulaganjima u Sijarinsku banju i istakla da su ta ulaganja bila opravdana, te da će se i buduća ulaganja sigurno isplatiti.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje dve godine dva puta posetio taj kraj što je, kako kaže, zajedno sa današnjom posetom premijerke siguran znak da država brine o svakom pedlju svoje teritorije.

Arsić je rekao da je Srbija zemlja banja i da su one naše najveće prirodno blago, te istakao da je država današnjom posetom premijerke, pokazala da su banje nacionalna briga.