04.08.2021.

15:46

Foto: mbpi.gov.rs

Vesti

Želimo da mladi imaju jednake uslove za razvoj u svim delovima Srbije!

 

Popović je istakao da Kanjiža ima ogroman privredni potencijal.

- Kanjiža je važan regionalni privredni centar i jedna od ključnih tačaka prekogranične saradnje sa Mađarskom - rekao je Popović i dodao da je glavni cilj zadržati mlade u Kanjiži.

Informer

Popović, Fejstamer i Pastor posetili su Kancelariju za mlade u ovoj opštini i razgovarali kako da Vlada Srbije pomogne unapređenju inovacione infrastrukture u Kanjiži.

- Potrebno nam je više ovakvih mesta u Srbiji gde će mladi razmenjivati znanje i ideje, i gde će uz mentorsku podršku moći da razvijaju svoje talente i veštine. Želimo da omogućimo mladima i u manjim sredinama da imaju jednake uslove za razvoj svojih potencijala, kao i njihovi vršnjaci u univerzitetskim centrima poput Beograda, Novog Sada i Niša - rekao je Popović i dodao da je to posebno važno u multietničkim sredinama kao što je Kanjiža.

Informer

Narodni poslanik Balint Pastor ocenio je da opština Kanjiža raspolaže izvanrednim potencijalom, posebno u oblasti inovacija i turizma. On je istakao da visoko ceni zalaganje ministra Popovića i Vlade Republike Srbije u naporima da pomognu opštini Kanjiža da stvori najbolje uslove za ostanak mladih u ovoj opštini.

Informer

Predsednik opštine Kanjiža, Robert Fejstamer ocenio je da bi upotreba savremenih tehnologija i inovacija bila veoma važna i korisna za banjski turizam na kome ova opština temelji svoj ekonomski razvoj.