06.08.2021.

23:29

Foto:

Vesti

UŽAS! NAJVEĆE ETNIČKO ČIŠĆENJE JE DRŽAVNI PRAZNIK ZEMLJE ČLANICE EU! Hrvati slave klanje Srba i glumataju 'pomirenje'!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je juče na "proslavi" 26-godišnjice progona Srba u zločinačkoj akciji "Oluja" u Kninu da će Hrvatska zauvek slaviti ovu vojnu akciju, za koju čak i generali NATO kažu da je bila genocid!?! Plenković je odmah zatim, krajnje pokvareno i licemerno, rekao da se Hrvatska "vodi politikom pomirenja i razumevanja"!?!

Na centralnoj svečanosti povodom godišnjice "Oluje" hrvatski premijer je pozvao Srbiju da se okrene takvoj politici i da "napusti jalovu retoriku prošlosti"!?!

Ne zaboravljamo

"Velikodušnost u pobedi ne znači da ćemo ikad ikome dopustiti da dovodi u pitanje legitimnost 'Oluje' niti odbrambeni karakter Domovinskog rata. To je poruka i našoj susednoj zemlji Srbiji, koja je trebalo da napusti jalovu retoriku prošlosti, da se suoči sa svojom odgovornošću i okrene politici pomirenja i budućnosti. Odajemo priznanje pobedničkoj hrvatskoj vojsci i hrvatskoj policiji, koje su pod vođstvom predsednika Franje Tuđmana na bojnom polju porazile zločinačku politiku velikosrpskog Miloševićevog režima, a čime je osiguran opstanak Hrvatske, dovršen rat i uspostavljen trajan mir", rekao je Plenković.

Na to je odmah odgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naglasio da se po rezultatima jasno vidi ko vodi jalovu, a ko politiku koja donosi najbolje moguće rezultate.

- Mi želimo najbliže i najbolje odnose sa Hrvatskom, ali nećemo da zaboravimo ni Jasenovac, ni Jadovno, ni Prebilovce, a ni "Oluju", ni "Bljesak". Nećemo da se stidimo svojih žrtava, kolona izbeglih ljudi, nedužnih i krivih samo zato što su Srbi. Naprotiv, tim ljudima se ponosimo! Oni koji su preživeli doneli su svoje veliko krajiško srce u Srbiju i oni danas doprinose uspesima Srbije. Naša je politika odgovornosti i budućnosti. A ko vodi jalovu politiku i politiku prošlosti? Možemo da se uporedimo pred kraj godine, da vidimo sve parametre i sve brojeve, pa neka ljudi presuđuju i odlučuju. Uvek smo spremni na svaku vrstu razgovora, dogovora, saradnje, ali nemojte nas terati da vam se izvinjavamo jer ste nam pobili hiljade i proterali stotine hiljada ljudi. To ova današnja, drugačija Srbija, ova nova Srbija promenjene političke generacije nikada neće prihvatiti - poručio je Vučić.

Milovac poručuje: 'Oluja' je legitimna!

Nekadašnji crnogorski državni sekretar za ljudska i manjinska prava u vladi Mila Đukanovića i aktivista "Građanske inicijative 21. maj" Aleksandar Saša Zeković poručio je da je ustaška zločinačka akcija "Oluja" bila potpuno legitimna!

"Godišnjica vojno-policijske akcije 'Oluja'. Sećamo se civilnih žrtava i kršenja prava tokom jedne legitimne operacije kojom je Republika Hrvatska okončala okupaciju dela svog teritorija", napisao je Zeković na Tviteru.

Poslanik DF u Skupštini Crne Gore Nikola Bajčetić pozvao je, odmah potom, rukovodstvo Skupštine Crne Gore da reaguje i osudi Zekovićev govor mržnje.
"Sramno! Očekujem od kompletnog rukovodstva Skupštine Crne Gore i ostalih državnih institucija da reaguju na govor mržnje ovog tzv. borca za ljudska prava, i osude ovu skandaloznu izjavu. Ukoliko to ne učine, smatraću da podržavaju stavove Zekovića", poručio je Bajčetić.

Ustaše su ustaše

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je da zločinačka ideja Hrvata o uništenju Srba nije napuštena ni dan-danas, zbog čega se i proslavlja najveće etničko čišćenje u Evropi!

- Šta ćete, onaj ko 9. maja ne obeležava Dan pobede protiv nacista i ustaša, taj "Oluju" proslavlja kao "dan pobede". Ko nije osudio klanje Srba u Jasenovcu i Jadovnu, njemu "Oluja" deluje kao legitimna akcija i čin milosrđa. Ustaše su do poslednjeg sekunda trajanja NDH imale nepodeljenu podršku svih slojeva hrvatskog naroda i posebno Katoličke crkve. I to nikada ne smemo da zaboravimo - zaključio je Vulin.

Na 26-godišnjici zločinačke akcije "Oluja", koju Hrvatska slavi i kao "dan pobede i domovinske zahvalnosti" i "dan hrvatskih branitelja", bilo je 2.500 ljudi, znatno manje nego prošle godine. Hrvatski mediji pitaju se da li je ta manja brojka od očekivane bila zbog epidemioloških mera ili jednostavno zbog toga što je narodu više muka "od maltretiranja sa tom vojno-policijskom akcijom"! Na manifestaciji ove godine nije bilo predstavnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, kao ni predstavnika Ministarstva odbrane Crne Gore.