06.08.2021.

09:37

Foto:

Vesti

Trepča je nas nacionalni ponos, Petar Petković čestitao Dan rudara

Petković je poručio da je "Trepča" bila i ostala značajan činilac i oslonac energetskog, ekonomskog i sveukupnog razvoja i napretka severnog dela Kosova i Metohije, ali i pokrajine u celini.

Istakao je da je "Trepča“ naš nacionalni ponos, sa rudnim bogatstvima naše južne pokrajine, i nezaobilazni strateški potencijal i predvodnica na putu ka boljem životu i standardu srpskog naroda na Kosmetu.

- Siguran sam da ćete i u narednom periodu, kao i uvek do sada, spremno da odgovorite na sve izazove i iskušenja, a u saradnji sa drugim privrednim subjektima i projektima od kapitalnog značaja za KiM, ali i zemlju u celini, pružiti nadu u sveopšti boljitak, ali i ohrabrenje i podstrek srpskom narodu da ostane i opstane na KiM - poručio je Petković.

On je, uz zahvalnost i poštovanje prema teškom i rizičnom rudarskom poslu i teško zarađenom "hlebu sa sedam kora", naveo da će država Srbija će učiniti sve da stvori uslove da rudarski rad bude još cenjeniji i bezbedniji.

- Pokazaćemo i da smo zajedno, složni i jedinstveni, sposobni i odlučni da zaštitimo i očuvamo sva prirodna, pa tako i rudna bogatstva na svakom pedlju naše zemlje. Uveren da, kao i do sada, delimo iste vrednosti i istu viziju budućnosti za srpski narod na KiM, uz iskrene želje, još jednom vam čestitam vaš Dan i pozdravljam vas tradicionalnim rudarskim pozdravom ''Srećno!'' - poručio je Petković.