09.08.2021.

12:49

Foto:

Vesti

Nebojša Bakarec: Đilas zagađuje i guši Beograd svojom mržnjom!

Uz to Đilas i njegovi su stvarali sve preduslove za nastanke požara na deponiji, tako što problem deponije nisu rešavali. Ugovor o rešavanju problema beogradske deponije Đilas, besramno naziva „pljačkaškim ugovorom“ o izgradnji spalionice. Đilas je oduvek bio zagovornik bezumnog licemerja. Otpad se u Vinči odlaže pola veka. Đilas i DS su vladali 13 godina i nisu ni hteli, ni znali da reše problem deponije. To znači da su Beogradu pripremali katastrofu. Кatastrofe neće biti zbog toga što su Vučić i SNS rešili taj problem, a izgradnja spalionice u Vinči je pri kraju. Uskoro će deponija biti zatvorena, a otpad se više neće odlagati, već se deo spaljivati u energani, a deo će biti recikliran. Sve to Đilas ne zna, pošto 7 godina ne dolazi na sednice Skupštine grada. Sramno je da problem deponije pominje čovek koji se sumnjiči da je 10 godina pljačkao Beograd i Srbiju. Sramno je da problem deponije pominje čovek koji je 5 godina dugovima zagađivao Beograd. Upravo je Đilas glavni zagađivač javnog prostora, svojim otrovnim gasovima mržnje. Uz to Đilasovi saradnici i DS su za 13 godina vlasti u Beogradu, uzduž i popreko opljačkali Beograd. Zbog toga je od 2013. do danas bilo uhapšeno preko 50 Đilasovih saradnika – pljačkaša! Da li je i Đilas pljačkao Beograd, zaključite sami – dok je bio gradonačelnik stekao je 619 miliona evra, a dug Beograda je narastao na 1,2 milijarde evra. 

Informer

Đilas računa da smo zaboravili da je on planirao da problem deponije reši na sličan način, 2011., o čemu postoji odluka Skupština grada. Ceo proces u vezi za javno-privatnim partnerstvom za rešenje deponije Vinča počeo je još 2007. godine kada je Đilas bio ministar i kada je glasao da počne taj proces. Đilas je hteo da uzme štetne kredite od 179 miliona evra, sa kamatama od sedam odsto, i da građani plaćaju 127 evra godišnje i da tako vraćaju Đilasove štetne kredite. Za 30 godina, Đilas je hteo da svaku porodicu u Beogradu zaduži za 3.800 evra! Uz to Đilas je bio nesposoban da reši problem deponije, čak i na taj način. Naše, gradske vlasti SNS nisu zadužile Beograd, već smo pronašli partnera koji ulaže 330 miliona evra. Nismo opteretili građane, jer smo smanjili cenu grejanja i cenu naknade za odvoženje smeća, tako da građani neće plaćati nijedan dinar više nego ranije i neće biti opterećeni plaćanjem buduće takse koju će uvesti grad. Кomunalni računi će čak biti manji.

Đilas je to što halucinira u saopštenju, mogao da kaže kao odbornik Skupštine grada jer je gradski parlament dva puta raspravljao o javno-privatnom partnerstvu za Vinču. Međutim, Đilas ne dolazi na sednice Skupštine grada već 7 godina – neće da radi, a prima naknadu. I onda je normalno da ništa ne zna o deponiji. Jedino što zna je da zagađuje javnost svojom mržnjom! Кao ljubitelj zagađenja Đilas nije hteo da reši ni problem otpadnih voda Beograda. Naše, republičke i gradske vlasti SNS rešavaju taj problem. Beograd će imati pet fabrika za preradu otpadnih voda. Najveća fabrika biće u Velikom Selu, koja će pokrivati oko milion ljudi i čijom ćemo izgradnjom ukinuti 80 odsto svih izliva u Savu i Dunav. Projekat 5 fabrika za prečišćavanje se radi u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a vrednost projekta je 271 milion evra u prvoj fazi, dok će druga faza koštati izmedu 400 i 600 miliona evra. To Đilas nije hteo, ni znao da reši. A kad počne izborna kapanja, Đilas će se zaogrnuti plaštom ekologa. On, najveći zagađivač Beograda, bivši predsednik DS, koja je 13 godina pljačkala Beograd. On, najveći zagađivač Beograda,  nekada svojim malverzacijama, a danas svojom mržnjom. Zemljo, otvori se!

Predsednik Vučić i SNS su uzdigli Beograd i Srbiju, tako da danas važi čuvena mudrost Duška Radovića: „Кo je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno“.